HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Köpek terörünü sonlandıracak adımlar atılmalı


HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son zamanlarda artan köpek saldırılarına ilişkin, "Köpek terörünü sonlandıracak adımlar atılmalı. Burada sorumluluk hem merkezi hükümete hem belediyelere düşmektedir. Başıboş köpekler toplanmalıdır." dedi.

post

 Siyaset    17.11.2022 16:57:56    Bu İçerik 1847 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep'te basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Kentte bulunan bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Yapıcıoğlu, tarım ve hayvancılıktaki girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğuna işarete ederek üretimin devam etmesi için her şartta üreticinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Son zamanlarda artan köpek saldırılarına işaret eden Yapıcıoğlu, "Adıyaman'da Kuduz endişesi ile 2 mahallenin karantinaya alındığı yönünde bir haber var. Biliyorsunuz daha önce geçtiğimiz hafta Bitlis'te başıboş bir köpeğin ısırdığı çocuk, kuduz nedeniyle vefat etti. Buradan bir kez daha ben ailesine sabır diliyorum. Başıboş köpek sorunu sokak hayvanları sorunu çok ciddi bir sorun. Her gün yeni bir can kaybına ya da çok ciddi bir yaralanmaya sebebiyet veriyor. Ordu'da bir temizlik işçisinin köpeklerden kaçarken bir aracın çarpması sonucu 53 yaşındaki bir vatandaşın vefat ettiği haberi basına düştü. Bundan iki hafta önce Avrupa'daydık, 5 ülke dolaştık. Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve Avusturya'da temaslarımız oldu. Emin olun bir tek başıboş köpek görmedim ben oralarda. Ama ne hikmetse bizim memleketimizde özellikle köpekler sürüler halinde dolaşıyorlar. Buldukları şeylere saldırıyorlar. Mutlaka buna bir çözüm bulunmalı. Bu köpek terörünü özellikle sonlandıracak adımlar atılmalı. Burada sorumluluk hem merkezi hükümete hem belediyelere düşmektedir. Eğer o köpekler sahipli değilse ya da sahipli bile olsa başıboş dolaşıyorsa mutlaka buradan bir yere toplanmalıdır. Sokaklar, vatandaşların güven içerisinde gezebileceği, işini görebileceği, alışverişini yapabileceği bir hale getirilmelidir." diye konuştu.

Asgari ücretin tanımının değiştirilerek buna kişinin bakmakla yükümlü olduğu ailesinin de dahil edilmek zorunda olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, asgari ücretin vatandaşın ihtiyaç duyduğu maddeleri almaya yetecek bir gelir seviyesine çıkması gerektiğini kaydetti.

"İktidar olursak refahı tabana yayacağız"

Yapıcıoğlu, marketlerdeki gıda ürünlerinin gramajının düşürülerek zamlı halde satılmasına ilişkin bir soruya, "Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devleti ise hiç kimse fakr-u zaruret içerisinde bırakılmamalı, kendi kendisine yetecek bir gelire sahip olmayanları bu toplum ayakta tutmak zorunda. Bu kadar kaynak nereden? Bizce kaynak vardır. Biz şuna inanıyoruz, bu topraklar 85 milyonu değil 185 milyon insanı beslemeye yetecek kadar bereketlidir. Ama bölüşümle ilgili ama dağıtımla ilgili sorunlarımız vardır. Kapitalist sistem dünyanın her tarafında aynı sorun yaşatıyor insanlara. Bu sistem zengin lehine çalışıyor. Bir hortum bağlanmış fakir fukaranın cebine ve o hortum fakirin cebindekini vakumluyor ve zenginin cebine aktarıyor aktarıyor. Bu sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada böyle işleyen bir sistem vardır. Eğer biz iktidar olursak durumu tersine çevireceğiz. Refahı tabana yayacağız, vergiyi de tavandan alacağız. Zenginden alacağız fakir fukaranın rahat etmesi için de düzenlemeler yapacağız." yanıtını verdi.

Partisinin ittifaklara katılıp katılmayacağı yönündeki bir soruya Yapıcıoğlu, şu an bir ittifak kararlarının olmadığını kaydetti. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

KÖPEK-SALDIRI-HÜDA PAR