Diyanet-Sen Adıyaman Şubesi 6'ncı olağan kongresini gerçekleştirdi


Diyanet-Sen Adıyaman Şubesi 6'ncı olağan kongresini tek liste halinde gittiği seçimle tamamladı.

post

 Güncel    06.11.2022 23:45:00    Bu İçerik 118 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Eski Başkan Emin Çil'in yeniden tek aday olarak katıldığı kongrede kongreye katılan üyelerin tamamının oy kullanma işleminin ardın Çil yeniden başkan olarak güven tazeledi.

Kongrede bir konuşma yapan Emin Çil, "Diyanet-Sen’in yetkili olduğu dönem din görevlilerinin altın çağı olmuştur.  2004’te yetkiyi almadan önce başkanlığımız teşkilat yasası olmayan derme çatma yönetmeliklerle yönetilen,  34 bin kadro açığı olmasına rağmen sadece 1 kadro tahsis edilen, kamu görevlileri arasında en düşük ücrete layık görülen kesimdi. Yetkiyle birlikte öyle güzel gelişmelere, öyle güzel kazanımlara imza attık ki gerçekten öncesiyle karşılaştırdığımızda Diyanet-Sen’in yetkili olduğu dönem din görevlilerinin altın çağı olmuştur. Sözünün anlamı çok daha güzel ortaya çıkıyor." dedi.

"Türkiye'yi yasaklara boğanları unutmadık"

Baskı ve zorbalıkların kişilerin inancına yönelik uygulandığı dönemleri hatırladıklarını dile getiren Çil, 'İnsan nisyanla maluldür.' unutur derler. Biz unutmayanlarız. Türkiye'yi yasaklara boğanları da, bizi yasaklardan kurtaranları da, unutmadık. Kızlarımızı üniversite kapılarında turnikelere sıkıştıranları da, turnikeleri kıranları unutmadık. Tıpkı; ikna odaları kuranları ve imha kararları alanları unutmadığımız gibi. Biz, 28 Şubat'ta müstağni ve mütekebbir bir edayla 'Bin Yıl Sürecek.' diye tehdit savuranları ve devlet aygıtını inananlara zulüm çarkına dönüştürenleri unutmadık. Mağdurlara iade-i itibar yapıp onları yeniden göreve döndürenleri de unutmadık ve unutmayacağız. Medeniyetimizi yok sayıp, değerlerimizi yok etmeye uğraşanları da değerlerimiz üzerinden "Yeniden Büyük Türkiye" için milletle birlikte yola çıkanları da unutmadık, unutturmayacağız.  Devleti derinlere çekenlerin tersine, Devlet milletin emrine veriliyor artık." şeklinde konuştu.

"Diyanet-Sen’i karalama kampanyanız işe yaramamıştır"

Her fırsatta İslam'ı hedef alan cenahın çabalarının boşa gideceğini belirten Çil, "Meyveli ağaç taşlanır fehvasınca tek işleri Diyanet-Sen’i taşlamak olan ve her geçen gün erimelerini bir türlü durduramayan sendikalar şunu anlamalı: Diyanet-Sen’i karalama kampanyanız işe yaramamıştır. Din görevlileri ve Vakıf çalışanları kimin kendilerine hizmet ettiğini, kimin etkin ve liyakat ile çalıştığını, kime güvendiğini göstermiştir. Bu güvenin hakkını veren, bu güvenle yol alan, bu güvenle din görevlilerine, vakıf çalışanlarına yeni yollar, ufuklar açan bütün teşkilatımızı yürekten kutluyor, çabaları için, fedakârlıkları için, diğerkâmlıkları için, adanmışlıkları için, şahsım adına,  hizmet kolumuzun çalışanları adına, ülkem adına şükranlarımı sunuyorum. Birçok kazanımda Diyanet-Sen’in imzası vardır. Tüm toplumu ilgilendiren, kamuda kılık kıyafet yasağının kaldırılmasından, Cuma saatinde kamu görevlilerine izin verilmesi, yaz Kur’an kurslarında yaş engelinin kaldırılması, hastanelere din görevlisi uygulamaları da sendikamızın Memur-Sen’inimizin çabaları sonucu hayata geçmiş toplumumuzu rahatlatan uygulamalardan bazılarıdır." dedi. (İLKHA)

http://<iframe width="777" height="437" src="https://www.youtube.com/embed/i6TbVrrA3SM" title="Diyanet-Sen Adıyaman Şubesi 6'ncı olağan kongresini gerçekleştirdi" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

adyaman,diyanet sen