Doğalgaz kullanımının artması odun satışlarını düşürdü


​​​​​​​Son zamanlarda artan doğalgaz kullanımı odun pazarında işlerin azalmasına sebep olduğunu söyleyen oduncular, bazı esnafların bu işi bırakmayı düşündüğünü dile getirdi.

post

 Ekonomi    04.11.2022 15:21:57    Bu İçerik 2549 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Doğalgaz kullanımının işlerini düşürdüğünü ifade eden Adıyaman Oduncu ve Kömürcü Esnaf Başkanı Hamit Durur, meşe odun sattıklarını, halkın alım gücünün düşmesi sebebiyle kavak ve söğüt ağacı getirdiklerini söyledi.

Genellikle şehir dışından odun getirdiklerini ve odunarın arasında yılan, sincap gibi hayvanların çıktığını söyleyen Oduncu Fatih Demir, odun pazarının şehrin göbeğinde olmasından mahallelinin rahatsız olduğunu belirtti.

"Yılan, karıca sincap gibi farklı hayvanlar odunlarla beraber gelebiliyor"

Adıyaman Oduncu ve Kömürcü Esnaf Başkanı Hamit Durur

Odunların genel olarak şehir dışından geldiğini belirten Durur, "Şu an derneğimize bağlı 23 esnafımız var. Bunlardan 20'si faal durumdadır. Bazı arkadaşlarımızın şartları müsait olmadığından maalesef kömür getiremiyorlar. Odunlar Adıyaman'a ağırlıklı olarak Şırnak tarafından geliyor. Buranın dışında Siirt, Pazarcık tarafından kesilen odunlar yöremize geliyor. En meşe odunu satıyoruz. Vatandaşın alım gücü düştüğü için son zamanlarda kavak, söğüt ne bulursak getiriyoruz ki vatandaş alabilsin. Odun genelde bize sipariş üzerine geliyor biz kendimiz kesip yüklemiyoruz ama kesip yüklemesini yapan esnafımız da var. Odunların arasında farklı haşere ve hayvanlar gelebiliyor. Yılan, karınca sincap gibi farklı hayvanlar odunlarla beraber gelebiliyor." dedi.

"Mahalle sakinleri şehrin göbeğinde kalan oduncu pazarı esnafından şikâyet ediyor"

 

Bazı arkadaşlarının kazanç elde edememe sebebiyle bu işi bırakma derdinde olduğunu söyleyen Fatih Demir, "Yaklaşık 20 yıldır bu mesleği yapıyorum. Odunları genelde başka illerden toptan alıyoruz. Malatya'dan kayısı ağacı, Siirt ve Şırnak'tan meşe odunu, bazen Pazarcık ve Gölbaşı'dan meşe odunu alıyoruz. Ekibimle birlikte gidip kestiğim de oluyor. Odunla beraber, sincap, yılan, sansar gibi hayvanlar geliyor. Mahalle sakinleri şehrin göbeğinde kalan oduncu pazarı esnafından şikâyet ediyor. Saat 16.00'dan sonra burada hızar makinası çalıştığında komşularımız haklı olarak rahatsız olduklarını belirtiyorlar. Bunun dışında balatanın çıkardığı gürültü ve odunlar arasında çıkan haşerelerin insanlara verdiği rahatsızlık var. Komşularımız bir an öne oduncu pazarının taşınmasını istiyorlar. Fakat yetkililer bu konu da adım atmıyorlar, atmak da istemiyorlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN-ODUNCU PAZARI-KÖMÜR