​"İnfak, insanın dünya malına karşı dengeli bir tavır almasını sağlar"


Ramazan'ın ilk cumasında camiye akın eden Adıyamanlılara toplumsal kalkınmanın ve dayanışmanın temelini oluşturan "infak" hakkında bilgi verildi.

post

 Adıyaman    11.05.2019 14:01:05    Bu İçerik 722 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Ramazan ayının ilk cumasında camilere akın eden Adıyamanlılar, imamın irad ettiği "Ramazan ve İnfak" başlıklı hutbesini huşu içinde dinledi.

Emir Sultan Camii'nde cuma namazına durmak için gelen Müslümanlara hitap eden cami imamı Turan Taşçı, infak hakkında ayet ve hadislerden örnek verdi.

Taşçı, "İnfak, Allah’ın rızasını kazanmak amacıyla müminin kendi servetinden harcama yapmasıdır. Eşine, dostuna, akrabalarına, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmasıdır. Allah’ın kendisine lütfettiği zenginlikten başkalarını da faydalandırmasıdır. Kardeşinin gönlünü yapması, olmayana yardım etmesi olana da ikram etmesidir." dedi.

İnfakın insan hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirten Taşçı, "Değerli Müslümanlar! İnfak, insanın dünya malına karşı dengeli bir tavır almasını sağlar. Mal hırsıyla cimrilik etmeye de akılsızca saçıp savurmaya da engel olur. Kardeşlik ve paylaşma duygularını geliştirir. İhtiyaç sahiplerinin yaşadıkları sevinç ve memnuniyet, infak edenin gönlünde huzura ve genişliğe dönüşür. Böylelikle mümin gerçek anlamda iyiliğe ulaşmış olur. " ifadelerini kullandı.

"Ramazan ayı, infak, yardımlaşma ve paylaşma adına eşsiz bir fırsattır"

Ramazan ayının, infak, yardımlaşma ve paylaşma adına eşsiz bir fırsat olduğunu belirten Taşçı, "Rabbimize kulluğumuzu farklı amellerle sergilediğimiz bu Ramazan günlerinde, zekât ve sadaka-i fıtr gibi malî ibadetlerimizle ihtiyaç sahiplerine kol kanat gerelim. Kardeşlerimizin dertlerine derman olalım. Yardımlarımızı gösterişten uzak, yalnızca Rabbimizin rızasını kazanmak için yapalım. Yardım yaparken kardeşimizin onurunu zedeleyecek davranışlardan kaçınalım." diye konuştu. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/96778/infak-insanin-dunya-malina-karsi-dengeli-bir-tavir-almasini-saglar 

infak-insanin-dunya-malina-karsi-dengeli-bir-tavir-almasini-saglar