Kız çocuklarına yönelik tesettür giyim istenilen düzeyde değil


Adıyaman'da birincisi açılan giyim fuarına katılan farklı illerdeki tesettür giyim temsilcileri Türkiye'de tesettür giyimin giderek arttığını belirtirken fuarı gezen vatandaşlar özellikle kız çocuklarına yönelik tesettür bulmada sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

post

 Kültür ve Yaşam    04.11.2022 09:27:21    Bu İçerik 135 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Özellikle mütedeyyin kesimin kız çocukları için bulmakta sıkıntı çektikleri tesettür giyim üretiminin azlığı her geçen gün daha da büyüyen sorun haline gelmektedir.

Fuar alanında açtıkları stantlarda belirli bazı ürünleri sergilediklerini belirten giyim esnafı her tür tesettürün mevcut olduğunu dile getirirken vatandaşlar ise özellik kız çocukları için İslam'a uygun giyim bulmada zorluk çektiklerini dile getirdi.

"Mağaza fiyatına değil topta fiyatına burada parekende satıyoruz"

Furkan Eren

Fuara Kahramanmaraş'tan katılan Furkan Eren birçok çeşit eşarp getirerek fuar alanında sergilediklerini belirterek, "Adıyaman'da bu tarz bir fuarın ilk kez yapıldığını gördük ve davet üzerine fuara katıldık. Tüm eşarp, şal çeşitlerimiz ve dünyaca meşhur markalar bünyemizde mevcuttur. Fuar ve festival programı olduğu için burada mağaza fiyatına değil toptan fiyatına parekende satıyoruz. Türkiye genelinde hemen hemen he ilden bir mağazanın katıldığını, birbirinden özel ve güzel, model ve desenler getirdiklerini burada görüyoruz. Dün fuar güzel geçti hafta sonu daha da güzel geçmesini bekliyoruz. Bu fuar tesettür giyin fuarı olduğu için hemen hemen tesettür adına her şey bulunuyor. Hem orijinal ürünlerin hem desenlerin hem de çok ucuz fiyata tesettür seven insanlar burayı değerlendirebilir." ifadelerini kullandı.

"Mağazalarımızda çocuklara yönelik tesettür giyim bulabilirler"

Muhammed Çolak

Fuara İstanbul'dan katılan Muhammed Çolak, "Fuar şu an beklentilerimizi karşılıyor. Vatandaşların ilgisi şu an için güzel durumdadır. Fuar alanında indirimli ürünler satıldığı için bütün firmaların koleksiyonlarının tamamını burada göremezler. Burası sadece tanıtım amaçlı kurulan bir yerdir. Burada indirimleri olan ürünlerden yaralanmak gerekiyor. Firmaların internet üzerinden daha detaylı olarak ürünlerini görüp mağazadan temin edebilirler. Kız çocuklarına yönelik de tesettür giyim bulabilirler." dedi.

"Kız çocuklarına yönelik istenilen düzeyde bir giyim yok"

Mehmet Bilen

Mütedeyyin bir kesim olarak  düzenlenen fuar alanına geldik ama maalesef özellikle kız çocuklarına yönelik istenilen düzeyde bir giyim yok. Üretici firmaların bu konuya biraz daha hassasiyet gösterip inanç ve kültürümüz doğrultusunda bir üretim yapmaları gerekiyor. Müslüman toplumun kültürünü yansıtan daha geniş yelpazeli giyim üretimi yapılmalıdır ki mütedeyyin kesim orada istediği gibi orada çeşit bulabilsin." şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

tesetttü,fuar,adıyaman