40 yıllık kasap Abdullah Usta: Eti güvendiğiniz mahalle kasabından alınız


​​​​​​​Yaklaşık 40 yıldır sürdürdüğü baba mesleği olan kasaplığın her türlü püf noktasına vakıf olan Kasap Ustası Abdullah Keser, beyaz et ve kıymanın bilindik ve hijyen şatlarına uyan mahalle kasabından alınmasını tavsiye etti.

post

 Sağlık    04.11.2022 09:00:12    Bu İçerik 1763 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Kırmızı ve beyaz et alımının yanı sıra kıymanın da göz önünde çekilmesinin önemli olduğuna değinen 40 yıllık kasap Keser, kasaplığın aynı zamanda vicdani bir meslek olduğuna da vurgu yaptı.

Babadan kalan kasaplık mesleğini yılladır sürdürme gayretinde olduğunu dile getiren Keser, kasaplığın giyim veya manav gibi esnaflıklardan farklı olduğunu belirterek vicdanın da işin içine katılması gerektiğine dikkat çekti.

"Tavuklarda tarihlere dikkat edin"

Keser, "Yaklaşık 40 yıl oldu bu mesleği yapıyorum. Bu işin hijyen kısmına çok çok dikkat etmek gerekiyor. iş yerlerinin temizliği, tezgâhların durumu ve temizliği oldukça önemlidir. Tezgâhta bulunan ürünlerin üzerinde son kullanma tarihlerine özelikle bakmak gerekiyor. Kırmızı ette bu çok mümkün olmayabilir ama beyaz et dediğimiz tavuklarda bu tarihler yer alıyor. Özellikle bunda tarihlere dikkat etmek gerekiyor. Bilinmedik markaları almamak gerekiyor. Özellikle vatandaşlara tavsiyemiz kendi mahalle esnafından, kendi mahalle kasabından alışveriş yapması gerekir." ifadelerini kullandı.

"Helal kesim sertifikası isteyebilirler"

Vatandaşların et aldıkları zaman kesilen hayvana ait olan kesim belgesini kasaptan isteme hakkının olduğunu hatırlatan Keser, "Biz hayvanlarımızı et kombinesinde İslami usullere uygun olarak tekbir getirerek kesiyoruz. Her hayvanın kesim raporu vardır. Müşteri isterse ben bu kestiğiniz hayvanın kesim raporunu görmek istiyorum diyebilir. Helal kesim şekline uygun olarak kesilen hayvanlarımızı termokinli araçlarla kesilen hayvanların etleri bizlere yetiştiriliyor. Bizlerde burada halka sunuyoruz." dedi.

"Kıymanın göz önünde çekilmesi lazımdır"

Kıyma alacak olan müşterinin hazır olan kıyma yerine göz önünde çekilen etten alması gerektiğini dile getiren Keser, "Hazır kıyma tezgâhta bulundurulmamalı ve müşteri de buna itiraz etmelidir. Kıymamı benim gözümün önünde makinaya at ve çek demesi gerekir. Hazır kıymayı almasınlar. Kendi mahalle kasabından güvendiği kişiyse amenna ama başka yerden bilmediği tanımadığı yerden alıyorsa gözü önünde etin kıyma olarak çekilmesini istemelidir. Kasaplık biraz daha vicdani bir meseledir. Giyim veya farklı bir ürün olsa müşteri onu alıp bakabilir deneyebilir ama et noktasında böyle değildir. Elini dahi dokundurmadan 'Şu kısmı bana ver.' diyor. Kötü niyetin bu işe karışmaması için diyoruz ki mahalle kasabınızdan alışveriş yapanız." şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

adıyaman, sultan et kasap,kıyma,abdullah kese