Adıyaman'ın ilk Köy Yaşam Merkezi Rezip köyünde açıldı


​Rezip (Kayatepe) köyünde kullanılmayan köy okulu binasının tadilatı yapılarak Adıyaman’ın ilk Köy Yaşam Merkezine dönüştürüldü.

post

 Kültür ve Yaşam    27.10.2022 16:03:18    Bu İçerik 124 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde gerçekleştirilen proje çerçevesinde kapalı ve kullanılmayan köy okulu binaları ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülerek öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.

Bu kapsamda kapalı ve kullanılmayan Rezip Köyü eski okul binasının tadilatı yapılarak Köy Yaşam Merkezine dönüştürüldü. Yapılan tadilat sonrası açılışı yapılan merkez içerisinde yetişkinler için Kuran-ı Kerim Kursu, sanat atölyesi adı altında biçki dikiş, el işi, örgü ve benzeri faaliyetler yapılacak.

"Çocuklarımız ve gençlerimizde ilimle ve irfanla yetişmiş olacaktır"

Açılışı yapılan Köy Yaşam Mrkezi hakkında değerlendirmede bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, "Bu proje kapsamında Adıyaman'ın ilk Köy Yaşam Merkezi Projesini Rezip Köyümüzde açıyoruz. Bu proje kapsamında kadınlarımız yaptıkları el işleri ile aynı zamanda aile bütçelerine katkıda bulunurken, çocuklarımız ve gençlerimizde ilimle ve irfanla yetişmiş olacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde ilimizde toplamda 52 köy yaşam merkezi kurulması planlanmıştır. İlimizde bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Rezip Köy Yaşam Merkezi ile birlikte Tekpınar, Kemerkaya ve Gümüşkaya köylerimizde de âtıl durumda bulunan köy ilkokullarımız onarımdan geçirilmiş ve merkezlerimiz eğitim öğretim faaliyetleri için hazır hâle getirilmiştir. Bugün açılışını yaptığımız Köy Yaşam Merkezimizin bünyesinde yetişkinler için Kuran-ı Kerim öğrenme Kursu ve sanat atölyesi adı altında biçki dikiş, el işi, örgü ve benzeri faaliyetler yapılacaktır. Bu merkezin köyümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN-RZİP-YAŞAM MERKEZİ