Fuar esnafı: Fuarlar kültürel etkileşimin olduğu alanlardır


Adıyaman'da açılan 10'uncu Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarına Türkiye'nin farklı şehirlerinden katılan esnaf, fuar alanlarının kültürel etkileşim alanı olduğuna değindi.

post

 Güncel    26.10.2022 09:52:57    Bu İçerik 3762 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Fuar alanında açılan ve10 gün sürecek olan "Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı"na katılan esnaf, yöresel ürünlerini sergilemenin yanı sıra farklı illerden gelen insanlarla tanışmanın ayrı bir güzellik olduğuna vurgu yaptı.

"Farklı insanlarla iletişim geçip onların güzel yanlarını görüyoruz"

Bursa'dan getirdiği birçok çeşit zeytini satışa sunan Yasin Kambur, "Her yöreden, her kültürden insanlar burada fuara katılıyor. Bizler farklı şehirlerden gelip burada bir araya geldik. Burada farklı insanlarla iletişime geçip onların güzel yanlarını görüyoruz. Yörelerimizi tanıyoruz. Farklı bir şehirde işimiz olduğunda orada bize yardımcı oluyorlar. Oraları gezip görüyoruz, Allah razı olsun." dedi

Fuar alanının şehrin dışında olmasının insanların ulaşım noktasında sıkıntı yaşamasına neden olduğuna değinen Kambur, "Bu fuar diğer fuarlara göre biraz zayıf geçmektedir. Bu durum fuarın ulaşım noktasında şehirden uzak olması veya son zamanlardaki iş durumlarıyla alakalı mıdır?  Yoksa şu an işlerinde olduklarından dolayı gelemiyor olabilirler. Bundan dolayı şu an beklentimizin biraz altında diyebilirim. Ürünlerimiz tamamen doğal ve birinci sınıf kalitedir. Buraya getirdiğimiz yöresel lezzetleri herkesin tatmasını isteriz. Adıyaman insanından çok razıyım, iletişime geçtiğim herkesle anlaştım. Teşekkür ederim onlara." ifadelerini kullandı.

"Farklı yöredeki insanları tanıma imkânı sunuyor"

Kurulan fuarlarda insanların kaynaştığını ve farklı ihsanlarla tanışma imkânı bulduğunu belirten Erzurumlu bal satıcısı Mahmut İçoğlu, "Fuarlar tanışıp, kaynaşma ve farklı yöredeki insanları tanıma imkânı sunuyor. Fuarlar şehrin dışında olduğundan vatandaş ulaşmakta biraz zorluk çekiyor bundan dolayı katılım az oluyor. Şu an itibariyle fuarın durumu pekiyi değil fakat balımızı tanıtmaya geldik. Balımız organiktir. Tüm analizi ve tahlili yapılmış bir baldır. İçerisinde hiç bir katkı maddesi yoktur. Balımızda katkı maddesi bulan olursa 20 bin lira ödül veriyorum." dedi.

"İnsanlarımız hiç bilmediği görmediği ürünlerle tanışmış oluyor"

Aydından getirdiği incir ve yaban mersinlerini satışa sunan Yusuf Enes Dost Aydın, "Gıda fuarından ziyade insanlara kültürel tanıtım açısından bir fayda sağlıyor bu alanlar. Burada Trabzonlu biriyle tanıştığımız zaman aynı zamanda Trabzon ürünlerini de tanıyoruz. İnsanlarımız hiç bilmediği görmediği ürünlerle tanışmış oluyor. Bu diğer şeylerden daha ziyadedir. Sürekli geliyoruz Adıyaman fuarına Allah razı olsun Adıyaman insanı da bu emeğimizi karşılıksız bırakmıyor. Rağbet var Adıyaman halkının hepsine teşekkür ederiz. Fuarda gittikçe artan bir insan sirkülasyonu var. Buradan alınan ürünler dip dalgayla reklamı oluyor." şeklinde konuştu.

"Fuarların şehirlere katkısı var"

Gümüşhane'den getirdiği yöresel ürünleri satışa sunan Şenol Gündoğdu, "Fuarlar şehirlere ekonomik ve kültürel katkı sağlar. Sosyal olarak kaynaşan insanlar arasında etkileşim meydana geliyor. Türkiye'nin her yerinde bu fuarların yapılması iyidir. Gümüşhane'den getirdiğimiz pestil, bal, pekmez  gibi doğal ürünlerimiz mevcuttur." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN-FUAR-YÇESEL ÜRÜNLER