Yöresel ürünler raflarda yerini almaya başladı


​Adıyaman'ın yöresel ürünleri arasında yer alan pekmez, pestil, kesme, kuru üzüm, kurutmalık, badem ve daha birçok doğal ürün vatandaşın sofrasında yer almayı bekliyor.

post

 Adıyaman    18.10.2022 20:58:40    Bu İçerik 246 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Özellikle son bahar aylarında çokça rağbet edilen yöresel ürünlerin doğallığının yanı sıra birçok hastalığa karşı da bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten yöre esnafı, özellikle okul çağındaki çocuklara doğal ürünlerden yedirilmesini tavsiye etti.


"İnsanlarımızın yüzde yüz doğal olan bu ürünleri alıp tüketmesini tavsiye ediyoruz"

Adıyaman Şire Pazarı Esnafı Başkanı Ali Rıza Özçakmak, "Kış geldiği zaman kuru üzüm, pekmez, bal, pestil türü ürünler yenilir. Bu ürünler, insan vücudunu sıcak tutar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bundan dolayı insanlarımızın yüzde yüz doğal olan bu ürünleri alıp tüketmesini tavsiye ediyoruz. Köylülerimizin el emeği göz nuru olan bu ürünlerde herhangi bir hile yoktur. Köylülerimiz tarafından üretilen doğal ürünlerimizden olan pekmez, pestil, kesme, sucuk, nar ekşisi, kurutmalık gibi ürünler son derece sağlıklı ve doğal olan ürünlerdir. Fakat insanlarımız ekonomik nedenlerden dolayı çok fazla bu pazara uğramıyor ama fiyatlarımız normaldir. İnsanlarımızı hijyenik ortamdaki doğal ürünlerimizden almaya bekliyoruz." dedi.

"Çocuklara cips yerine pestil, kuru üzüm yedirin"


Adıyaman Şire Pazarı Esnafı Başkanı Ali Rıza Özçakmak

"Okulların açılmasıyla beraber çocuklarımızın da beslenmesine dikkat etmemiz gerekiyor. ebeveynler doğal ürünler yerlerine çocuklarına çikolata, cips gibi şeyler alıyorlar. Bu tür ürünler insan sağlığına zararlıdır. Onların yerine bir avuç üzüm, bir dilim sucuk, biraz pekmez çocuklara yedirip içirseler kış çocuklar hem sıcak olur hem de dinç olurlar. Adıyaman Pekmezi son derece doğal ve sağlıklıdır kilogramı 50 liradır. Bundan dolayı ebeveynlerin buralara gelip çocukları için alışveriş yapmsını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Doğal ürünlere rağbet edin"

Adıyaman Şire Pazarı esnaflarından Hanefi Yar, vatandaşların doğal ürünleri tercih etmesi noktasında teşvik ettiklerini dile getirdi.


Hanefi Yar

Yar, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Biz vatandaşlarımızı doğal ürünlerin bulunduğu bu pazarımıza davet ediyoruz. Gelip burada doğal olan yöresel ürünlerimizi tatsınlar. Pekmez, pestil, üzüm diğer bütün ürünlerimiz doğaldır. Vatandaşlarımızın bu ürünleri alması hem sağlık açısından hem de ekonomik açıdan kendileri için iyidir. Bu mevsimde genellikle pekmez, kuru üzüm, pestil, kesme, kurutmalık ve üzümden yapılan sucuklar doğal olan ve tüketilen ürünlerdir. Vatandaşımızın buralara gelip bu ürünleri alıp çocuklarına doğal olarak yedirmesini istiyoruz. Çocuklara doğal olmayan cips ve benzeri şeyler yedirmesinler. Havaların soğumasıyla birlikte çocukların soğuk almasının önüne geçebilme adına bu saydığımız ürünlerden ebeveynlerin çocuklarına yedirmesi lazımdır." şeklinde konuştu.

"Yarım çay bardağı içseler üşümez ve hastalanmazlar"


Haci Ali Aktaş

Şire Pazarı esnaflarından Haci Ali Aktaş, "Pekmezimiz yüzde yüz doğal olan bir yöresel üründür. Pekmez ilaçtan daha faydalıdır. Çocuklar sabahları uyandığında yarım çay bardağı içseler üşümez ve hastalanmazlar. Doğal ürün olarak bal, pekmez, sucuk, pestil, kesme ve daha birçok ürünümüz raflarda yerini almış vatandaşlarımızı bekliyor. Doğal olan bu ürünlerden vatandaşlarımızın şaşmamasını istiyoruz. Vatandaşlar fiyatlardan dolayı bir şey alamıyor. Geçen sene 40 liraya sattığımız üzümü bu sene 80 liradan biz alıyoruz. Beş kilogram alacak olan bir kişi bir kilogram alıyor. Pekmez, kesme, pestil hepsi yükseldi." (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

adıyaman-şire pazarı-kuru üzüm-pekmez