İTTİHADUL ULEMA'dan teşekkür mesajı


İTTİHADUL ULEMA Genel Merkezi, yurt içi ve yurt dışından âlimlerin katılımıyla 2 gün boyunca devam eden "7'nci Âlimler Buluşması" organizasyonuna katılım sağlayan ve programda emeği geçenler için teşekkür mesajı yayımladı.

post

 Güncel    17.10.2022 16:15:47    Bu İçerik 3327 kez görüntülendi.

07.10.22

 


İTTİHADUL ULEMA'nın yaklaşık 7 yıldır dünyanın birçok yerinden değerli âlimleri ağırladığı Âlimler Buluşması programı, bu yıl 15-16 Ekim'de yapıldı.

"Ümmetin İlim ve Düşünce ile Gelişmesi ve Kalkınmasında Ulemanın Rolü" temasıyla düzenlenen Âlimler Buluşması, İTTİHADUL ULEMA'nın Diyarbakır'da bulunan genel merkezinde gerçekleştirildi.

2015 yılından bu yana her yıl ekim ayında düzenlenen buluşma, Kürd coğrafyası başta olmak üzere İslam ülkelerinden seçkin ulemanın katılımıyla yapıldı.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Âlimler Buluşması" dolayısıyla teşekkür mesajı yayımlayan İTTİHADUL ULEMA, başta komşu ülkeler olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden programa katılan İslam âlimlerine ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Âlimler ve Medreseler Birliği olarak 2015'te birincisini düzenlediğimiz 'Âlimler Buluşması' toplantılarını her yıl ayrı bir gündemle günümüze kadar sürdürdük. Başta komşu ülkeler olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden Diyarbakır'ımıza teşrif eden kıymetli İslam âlimleri, ilmi meselelerin yanı sıra toplumsal sorun ve sıkıntılarla ilgili hususları ele aldılar ve akabinde İslam ümmetine reçeteler sundular. Allah'u Teâlâ'nın izni ve inayetiyle bu buluşmalarımız farklı ilmi ve sosyal konularla devam edecektir.

Bu vesileyle iki gün boyunca düzenlediğimiz 7'nci Âlimler Buluşması'nda sunumlarını yapan konuşmacılara, bunca mesafeyi kat ederek gelen katılımcılara, farklı ülkelerden âlimlerin üye olduğu Tertip Komisyonuna ve büyük fedakârlık göstererek programın kusursuz bir şekilde düzenlenmesine vesile olan üyelerimize, müderrislerimize ve talebelerimize şükranlarımızı arz ediyoruz." (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

İTTİHAT,ULEMA,ALİM