Emekli Hâkim Çiçek: Anayasanın "Değiştirilmesi asla teklif edilemez" ilkesi putperestliktir


Yeni anayasa çalışmaları ve anayasadan beklentileri anlatan Emekli Hâkim ve Savcı Nusret Çiçek, Anayasanın "Değiştirilmez, değiştirilmesi asla teklif edilemez" ilkesinin putperestlik olduğunu kaydetti.

post

 Adıyaman    17.10.2022 16:10:59    Bu İçerik 3337 kez görüntülendi.

07.10.22

 


M.Sait Çelik /ANKARA
Emekli Hâkim ve Savcı Nusret Çiçek, İLKHA'ya anayasa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tümüyle yerli bir anayasa değişikliği yapılmadığı takdirde yapılacak değişikliklerle sadece biraz nefes alınacağına ancak değişen bir şeyin olmayacağına vurgu yapan ifade eden Çiçek, "Aspirin tedavisiyle bir şey değişmez. Biraz ateşi düşer o kalır." ifadelerini kullandı.

Demokrasi ve laiklik ile bütün kirliliklere hürriyet tanındığını belirten Çiçek, "Öncelikle eğri ile doğruyu tayin etmek lazım. Eğriden doğru çıkar mı? Türkiye'de düzen olarak ne var? Laik bir düzen var. Laik düzenin kuralları belli: Din ayrı, dünya ayrı şeklinde bir anlayış. İslami bir kuralı anayasaya koyarsanız laikliğe aykırıdır. Yanlış söylemiyorlar. Çünkü düzen laik düzen, laik düzen içerisinde İslam'ı ve bir hadis, bir ayet veya bir içtihat şerhini getirip koyarsanız laik düzene aykırı olur. Ne yapacağız şimdi? Tabi burada çatışıyoruz. Çünkü bir tarafta laik düzen var, bir tarafta İslami anlayış var. Ne diyor Peygamberimiz? 'Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytandır.' Ne yapacağız şimdi? Bu hadise karşısında bir Müslüman ne yapacak? Şimdi bu anayasaya ne koydukları, ne koyacaklarını anlamış değilim. Koysan ne çıkar? Laik düzen, demokrasi diyor, laiktir diyor ve bütün kirliliklere hürriyet tanıyor. Demokrasi bu." dedi.

https://youtu.be/h50mCN7F23Y
"Eğriden doğru çıkmaz"

Anayasanın pansuman değişimlerle düzelemeyeceğine işaret eden Çiçek, "Evet gelip eskisi gibi kapını kırıp da ayin yapıyorsunuz demiyorlar. Ama öbür tarafta arsıza sonuna kadar hürriyet tanıyor. Kirliliğe, pisliğe sonuna kadar hürriyet tanıyor. Şimdi insanlar böyle o ar damarı patlattığı zaman bunu da anayasal teminat altına aldığımız zaman dünyanın düzeni kalmaz, sadece Türkiye'nin değil. Bu kadar cinayetler, bu kadar boşanmalar neden oluyor? Bundan oluyor. Eski sevgilisi, yeni sevgilisi, eski kocası, yeni kocası sonunda cinayet... Bir de yargımızın maşallahı var. Kim fazla cinayet işlerse en rağbet edilen de o. Alıyoruz cezaevinde, besliyoruz, yağlıyoruz, yıkıyoruz. Bir hukukçu olarak söylüyorum, Anayasaya ne koyarlarsa koysunlar, düzen değişmediği sürece eğri de düzelmez. Evvela doğruyu koyacağız. Doğrudan doğruyu çıkaracağız. Eğriden doğru çıkmıyor, olmuyor."

"Aspirin tedavisiyle bir şey değişmez"

"Darbe Anayasası sizce kaldırılmalı mı?" sorusuna Çiçek, "Bir darbe sonucu gelen anayasa diyelim ki sivil gelse ne olacak? Kurallar değişmiyor, temel değişmiyor, ilkeler değişmiyor. Bu millet aptal değildir, geri zekâlı değildir. Bu kadar okuyan insan, alim insan, bilgili insan var, uzman insan var. Bunlar otururlar, ülkenin şartları ne ise, ortam ne ise yeni bir düzen oluştururlar. Biz o kadar geri zekâlı değiliz. Yani gidiyoruz Fransa'dan alıyoruz, İngiltere'den alıyoruz, İtalya'dan alıyoruz, Yunan'dan alıyoruz. Yeniden bu milletin bilim adamları, insanları, alimleri bir araya gelip yeniden bir düzen kurulmalı. Şimdi bizim sıkıntımız, insanlar birbirlerini öldürüyorlar, korkunç bir cinayet akımı var, doğru mu? Benim zamanımda Ankara'da bir tane Asliye Hukuk Mahkemesi vardı. Boşanmalara bakar şimdi 30'u geçti. Bu büyük faciadır. Habire boşanma ve gençler arasında evlilik artık bir yük olarak kabul ediliyor. 'Evlenme, niye evleniyorsun? Bekar evleri var. Beraber arkadaş yaşıyoruz. Niye masrafa giriyorsun?' Bu zihniyet yerleşiyor. Bunları yıkmak lazım." şeklinde konuştu.

"Anayasa değişikliği biraz nefes aldırır ama değişen bir şey olmaz"

Anayasanın değiştirilemez maddeleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çiçek, "Anayasa ne diyor? Değiştirilmez, değiştirilmesi asla teklif edilemez. Bu nedir? Bu putperestliktir. Böyle bir şey olur mu? insan aklı için, insan düşüncesi için, bilim için. Niye değiştirilmez? Diyelim ki Türkiye'nin başkenti Ankara'dır. Hadi değiştirmeyin Ankara'yı, bir şey olmaz. İstanbul vardı, şimdi Ankara oldu diyelim. Yarın Kayseri olur, yarın Diyarbakır olur. Bunlar hepsi bizim ülkenin şehirleri. Bundan bir şey olmaz. Ama sen oraya getirmişsin, laikliği koymuşsun. Din ayrı, dünya ayrı, İslam ayrı diyorsun. Bu İslam bu kadar işe yaramıyordu da bu Peygamber'e niye geldi bu İslam? Allah bunu niye gönderdi? Lüzumsuz mu, fuzuli mi? Karıştırma diyorsun yani İslamiyet'i dünya hayatımıza karıştırma diyorsun ama orada, 'Cennet anaların ayağı altındadır' diyor. Öyle bir sözü söyleyen başka bir düşünce, bir ideoloji var mı? Kesinlikle yok. Dolayısıyla yine aynı şeyi söylüyorum, anayasada yapılacak değişiklikler biraz nefes aldırır ama değişen bir şey olmaz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

ANKARA,ANAYASA,ÇİÇEK,KANUN ,PUTPERESTLİK