Eczacılar uygulanabilir yeni bir ilaç geri ödeme sisteminin oluşturulmasını istiyor


Türkiye genelinde siyah poşet, siyah yaka kartı ve siyah zemin afişleriyle güne başlayan eczacılar seslerini duyurabilmek ve iş yerlerinin kapanmasına engel olabilmek için güne siyah renklerle başladıklarını belirtti.

post

 Güncel    10.10.2022 23:10:19    Bu İçerik 1403 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
"Eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczanelerinin hak kayıplarına, eczacıların yok sayılmasına, ilaç yokluklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, ilaç fiyat farklarına dur de, tükeniyoruz." yazılarının yazılı olduğu afişleri camlara asan eczacılar seslerini duyurma gayretinde olduklarını belirtti.

Günün anlamına dair açıklamada bulunan Üniversite Eczanesi sahibi Eczacı Mehmet Halit Tekbaş, "Bugün itibariyle tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak eczanelerimizde hastalarımızın ilaçlarını siyah poşetle karşılayacağız. Bugün hastalarımızı siyah yaka kartlarımızla karşılayacağız. Aynı zamanda siyah zeminli, eylem planımızı açıklayan afişlerimizi eczanelerimizin camlarına astık. Niçin bunu yapıyoruz? 2009 yılında Türkiye'de ilaçlar fiyat kararnamesi çıktı. Bu fiyat kararnamesinin günümüz enflasyon oranlarına göre güncellenmesini istiyoruz. Bu amaçla Adıyaman'da ve tüm Türkiye'de eczanelerimiz bu eylem planını eş zamanlı olarak gerçekleştirdiler." ifadelerini kullandı.


Tekbaş konuşmasının devamında, "Biz istiyoruz ki eczanelerimiz kapanmasın. Yine biz istiyoruz ki hastalarımız hayati öneme haiz ilaçlarına zamanın da ulaşsın. Yine biz istiyoruz ki hastalarımız raporlu da olsa ilaçlara astronomik fiyat farkları ödemesin. Biz eczacılar sosyal devlet anlayışı gereği kabul edilebilir, uygulanabilir yeni bir ilaç geri ödeme sistemi oluşturulmasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

ADIYAMAN-ÜNİVERSİTE ECZANESİ,HALİT TEKBAŞ SİYAH POŞET