6-8 Ekim Şehitleri anısına Adıyaman'da resim sergisi açıldı


​Diyarbakır’da 6-8 Ekim 2014 yılında, ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken gerçekleştirilen saldırılarda vahşice şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları Adıyama'da açılan resim sergisiyle yâd edildi.

post

 Adıyaman    09.10.2022 14:16:00    Bu İçerik 2751 kez görüntülendi.

07.10.22

 


HÜDA PAR Adıyaman Gençlik Kolları tarafından kütüphane yanında açılan sergi halkın ilgi ve alakasının yanı sıra vatandaşların Yasin Börü ve arkadaşlarının katillerine olan nefreti de gözlerden kaçmadı.

6-8 Ekim 2014'de Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla sokaklara inenler, kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş ile birlikte birçok Müslümanı şehit etmişti.

Düzenlenen sergiyi ziyaret vatandaşlar 6-8 Ekim 2014'te şehit olan Müslümanlara rahmet okudu.


"Amacımız bu vahşeti hafızalarda canlı tutmak"

HÜDA PAR Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Bayram açtıkları resim sergisi hakkında, "8 yıl önce 6-8 Ekim 2014'te bölgemizde kanlı bir vahşet yaşandı. Yaşanan vahşet öyle bir boyuttaydı ki tarihte eşi ve benzeri çok az görülen bir vahşetti. Yaşanan vahşet akıllara bir insan kaç kez öldürülebilir, kaç farklı şekilde öldürülebilir. Ya da bir insana bu kadar eziyet edilebilir mi sorularını akla getirdi. Bizler bu vahşeti unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hür Gençlik Adıyaman olarak yaşanan katliamı halkımıza tanıtmak adına resim sergisi açtık. Gelen vatandaşlarımızı konu hakkında bilgilendiriyoruz. Sorularını yanıtlıyoruz. Halkımızın bu konuda teveccühü iyi gelip standa uğrayıp hasbihal ediyoruz. Katliam günü yaşanan olayları ayrıntılı bir şekilde anlatıyoruz." İfadelerini kullandı.

Resim sergisini gezen vatandaşlardan Bektaş Akkılıç, "2014'te yaşanan 6-8 Ekim olaylarında baya bir vahşet olmuştu o zaman. Sadece Allah'ın emrini yerine getirmek için mücadele eden birkaç genç katledilmişti. Bu olay aslında halk olarak aklımızda çok kalmamıştı. Yeni tanıdığım parti aracılığıyla yeniden hatırladık. Rabbim onlardan razı olsun." dedi. (İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

ADIYAMAN-YASİN BÖÜ-6,8 EKİM-HÜDA PAR