Adıyaman'da Mevlid Kandili nedeniyle pilav dağıtıldı


​Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından engelli vatandaşlara yönelik Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kab Camii'nde vatandaşlara pilav dağıtıldı.

post

 Güncel    07.10.2022 16:43:21    Bu İçerik 2024 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Çelik, engelli koordinatörlüğü olarak farkındalık oluşturmak ve engelli vatandaşların camiye olan ilgilerini daha da artırmak için böyle bir program yaptıklarını dile getirdi.

Çelik, yüzlerce kişiye pilav dağıtarak hem Camiler ve Din Görevlileri Haftası hem de Mevlid-i Nebi Haftasını hafızalarda canlı tutmak gayretinde olduklarını kaydetti.

"Allah bazı insanlardaki uzuvları noksanlaştırarak imtihan ediyor"

İslam'ın engelliye bakışını dile getiren Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taştan, "Bu güzel dinin mensubu olmaktan iftihar ediyor ve Allah'ımıza hamd ediyoruz. Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) belirttiği gibi Müslümanlar bir vücudun uzuvları, bir binanın taşları gibidirler. Allah bazı insanlardaki uzuvları noksanlaştırarak imtihan ediyor. Ama şunu unutmayalım ki bir uzuvdan aldığını diğer uzuvlara ikram ediyor. Asıl engel, vücudun uzuvlarında değil gönüller ve kalplerdedir.Herkes her an engelli olmaya adaydır. Engelliyi ya da engelli ailesini birtakım gerekçelerle kınamak veya suçlamak haddi aşmaktır. Engelli olmak hor görülmek, itilip kakılmak, küçümsenmek sebebi de değildir. Zira insanlar, kendi tercihi olmayan durumlardan dolayı asla kınanamazlar." dedi.

İkindi namazı sonrası dağıtılan pilavla ilgili olarak konuşan Çelik, "Bizler engelli kardeşlerimiz için engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Bizler inananlar ve Müslümanlar olarak yeryüzüne Cenab-ı Allah'ı (Celle Celaluhu) bulmak, bilmek ve ona güzel kul olmak için geldik. Yani biz Müslümanların varlık sebebi Cenab-ı Allah'ı razı etmektir. Engelli de olsak, engelsiz de olsak; zengin de olsak fakir de olsak, her birimizin farklı farklı işleri de olsa hepimizin ortak işi Allah'a kul olmaktır." dedi.

Çelik engelli vatandaşların unutulmaması gerektiğini belirterek "Evreni değerli kılan insandır. İnsanın üstünlüğü onun maddî ve fiziki yapısı ile ilgili değil, manevi ve ruhi yapısı ile ilgilidir. İnsanların bedensel açıdan sağlıklı veya engelli oluşları hiç önemli değildir. Çünkü her insan saygındır. Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim'de, 'Ben insanları ve cinleri yalnız bana kulluk etsinler diye yarattım.' buyurmaktadır. Dinimizde engelli diye bir şey yoktur. Çünkü dinimiz her hal ve ahvalde yaşanacak bir dindir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN-PİLAV-MEVLİD KANDİLİ