Çocuklarını 4-6 yaş Kur'an kurslarına gönderen anneler çocukların manevi gelişiminden memnun


Adıyaman Ulu Camii'nde 4-6 yaş Kur'an kurslarında okuyan çocuklar için düzenlenen etkinliğe katılan annelerin, çocuklarının manevi olarak güzel gelişim gösterdiğini kaydetti.

post

 Kültür ve Yaşam    07.10.2022 16:33:33    Bu İçerik 174 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an kurslarına 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için çocuklarını gönderen anneler çocukların manevi olarak gelişiminden memnun olduklarını dile getirdi.

Hünerlerini sergileyen çocuklar daha sonra Nasreddin Hoca gösterisi seyretti.

"Gelecek nesiller daha güzel olur"


Çocuklarını kurslara göndermekten memnun olduğunu dile getiren Suna Akın, "Çok araştırdım ve çocuklarımı bu kurslara gönderme kararı aldım. Çocuklarımızın Allah'ı tanıması, Peygamber efendimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve Kur'an-ı Kerim'i tanımasının büyük bir nimet olduğunun çocuklarımıza öğretilmesi gerektiğini düşündüm. Çocuklarımızın ahlakının bu temellerle başlayacağını düşünüyorum. Bir anne olarak çok memnunum. İnşallah programlar çoğalır, eğitim sistemimiz de bu konuda daha iyi olursa bir Müslüman olarak çok sevinirim. Böyle bir durumda gelecek nesiller daha güzel olur. Çocukların Allahu Teâlâ'yı, Peygamber efendimizi, Sahabe efendilerimizi Kur'an ve sünnet ışığında tanıması gerekir. Bizim için en büyük örnek ise Peygamber efendimizdir (Sallallahu Aleyhi Vesellem)." dedi.

"Annelere kesinlikle tavsiye ediyorum"


Çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderdiğini belirten Makbule Yetiş Sonuç ise, "Biz 99 mağdurlarıyız o zamanlarda dahi bu şekilde eğitim aldığımızda zorlanıyorduk. 4-6 yaş Kur'an kursları bizler için büyük bir nimettir. Çocuklarımızın sadece Elif-ba, Kur'an-ı Kerim öğrenmesi değil. Dini ahlak, edep, İslam ahlakıyla ahlaklanması, haram ve helali öğrenmesi, büyükleri ve küçüklerini bilmesi, sofra adabını öğrenmesi bizim için büyük bir nimettir. Annelere kesinlikle tavsiye ediyorum. 4-6 yaş diyanet sınıfı deyince algılara sadece Kur'an-ı Kerim öğrettikleri geliyor. Çocuklar burada eğlenerek hem dinlerini öğreniyor hem de çeşitli etkinlikler yapıyorlar. Evde ne kadar ilgilensek de buradaki kadar kesinlikle ilgilenemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarım burada olduğu için çok mutluyum"


İkiz çocuklarını 4- yaş Kur'an kursuna göndermenin sevincini yaşadığını dile getiren anne Hilal Şahin, "Bütün velilere çocuklarını buraya göndermelerini tavsiye ederim. Evde çocuklarımıza dini öğretileri çok fazla öğretemiyoruz. Öğretmeye çalışmakta çocuk çok almıyor. Ama burada arkadaşlarıyla hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Bundan dolayı çok mutluyum şimdi evde salavat ve beslemeyi kendisi getiriyor. Kâbe'yi, Allah'ı tanıyor, soru soruyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

adıyman-4-6 yaş-ulu cami