Esnaf esnaf gezip camiye davet ettiler


Adıyaman'da bir camide görevli imam ve müezzin mahallede bulunan onlarca esnafı tek tek gezerek camiye davet etti.

post

 Kültür ve Yaşam    06.10.2022 17:29:47    Bu İçerik 193 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Bahçelievler Mahallesinde bulunan İmam Hatip Camii imamı Mehmet Şaşmaz ve caminin müezzini Şaban Berk mahallesindeki esnafı gezerek onlara namazlarını camide kılma çağrısında bulundu.

Cami görevlileri Mehmet Şaşmaz ve Şaban Bek amaçlarının hem esnafla daha yakın ilişkiler kurmak hem de namazlarını camide cemaatle kılmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan cami imamı Mehmet Şaşmaz her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle "Peygamberimiz ve İrşad" temasını işleme gayretinde olduklarını vurguladı.

"Bizler günde 5 vakit değil 24 saat o kardeşlerimizin hizmetindeyiz"

Şaşmaz yaptığı açıklamada, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da 1-7 Ekim tarihleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Bu Seneki tema "Peygamberimiz ve İrşad" bizlerde İmam Hatip Camii görevlileri olarak cami tarafındaki esnafları tek tek gezerek onları ziyaret ediyoruz. Onları zaten günde 5 defa camiye davet ediyoruz. Bir de yüz yüze tanışarak davet etmek istedik. Bu manada bir farkındalık oluşturmak istedik. Kendilerine hazırladığımız küçük bir hediyemizi de taktim ettik. Camiye bizler günde 5 vakit değil 24 saat o kardeşlerimizin hizmetindeyiz. Sorunları ve soruları varsa dinlemeye hazırız. Camiye gelemeyen esnaf kardeşlerimizin iş yerine giderek kendilerine Kur'an-ı Kerim öğretmeye hazırız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

ADIYAMAN-İMAM HATİP CAMİİ-MEHMET ŞAŞMAZ-ŞABAN BERK