Hür Gençlik Adıyaman sabah namazında bir araya geldi


Sabah namazı buluşmaları kapsamında Adıyaman Ulu Camii'nde bir araya gelen Hür Gençlik namaz sonrası cami avlusunda çorba ikramında bulundu.

post

 Siyaset    02.10.2022 23:19:24    Bu İçerik 180 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
​Sabah namazı buluşmaları kapsamında tarihi Ulu Caminde bir araya gelen Müslümanlar namazını eda ettikten sonra ikram edilen çorbadan içtiler.

Namaz öncesi cami imamlarından Lütfü Biçer'in okuduğu aşrı-ı şerifleri dinleyen Müslümanlar, Şevket Durgun Hocanın getirdiği kametin ardından hep birlikte namaza durdu.


Namazın önemine dair kısa bir açıklamada bulunan HÜDA PAR Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Bayram, Osman İbni Affân radıyallahu anh'tan rivayetle  Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, "Yatsı namazını cemaatle kılan kimse, gece yarısına kadar namaz kılmış gibidir. Sabah namazını cemaatle kılan kimse ise bütün gece namaz kılmış gibidir"." buyurmuş. Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre ise Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuş, "İnsanlar yatsı namazı ile sabah namazındaki fazilet ve sevabı bilselerdi, emekleyerek bile olsa mutlaka camiye, cemaate gelirlerdi.'  Bu hadisi-i şeriflerin ışığında namaza baktığımızda namazın bilhassa da sabah namazının ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlıyoruz." dedi.

"Amacımız milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik"

Hür Gençlik olarak toplumun her tabakasındaki gençlere ulaşarak onlara hür ve özgür olmanın en önemli ve birinci şartının Rabbimize ve onun ulu elçisi Hazreti Muhammed'e (Aleyhissalatu vesselem) bağlı olmak olduğunu hatırlatmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda gerek sabah namazı buluşmaları gerekse park bulaşmaları ve diğer etkinliklerle sürekli gençliğin daha üretken daha dinamik, milli ve manevi değerlerine bağlı olması için çaba sarf ediyoruz. Rabbim gençliğimizi Kendi Kelamıyla kendi kitabı olan Kur'an-ı Kerim'de 'Onlar Rablerine inanmış birkaç gençti. Onların hidayetlerini artırmış ve kalplerini pekiştirmiştik.' diyerek övdüğü gençlerden eylesin inşallah." ifadelerini kullandı.

Tesbihat sonrası cami avlusunda kurulan sofrada ikram edilen çorba ikramının ardından Şevket Durgun Hocanın yaptığı dua ile program sona erdi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

ADIYAMAN-HÜR GENÇLİK-SABAH NAMAZI