Adıyaman'da çarşı pazarda ramazan bereketi


Adıyaman'da ramazan ayı dolayısıyla çarşı ve pazarlarda canlılık yaşanıyor.

post

 Adıyaman    07.05.2019 17:26:48    Bu İçerik 538 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'da ramazan ayı dolayısıyla çarşı ve pazarlarda canlılık yaşanırken hem vatandaş hem de esnaf bu durumdan büyük memnuniyet duyuyor.

Adıyaman kent merkezinde yerini almaya başlayan ramazan pidesi, meyan şerbeti, urmu dut suyu ve birçok gıda halkın ilgisini çekiyor. Pazarlarda da yaşanan ramazan hareketliliği, hem esnafın hem vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Ramazan'ın ilk günüyle beraber piyasada yeri almaya başlayan ramazan pidesi, halk tarafından rağbet görmeye başladı.

Pide ustaları Murat Karataş, Abdullah Karaca ve Murat Usta, yılda bir kez ramazana has bu ekmeğin çıkarıldığını belirterek satıştan memnun olduklarını ve pideyi 3 TL'ye verdiklerini söyledi.

Meyan şerbeti satıcısı Mahmut Dural da şerbetin iftar ve sahur soflarının vazgeçilmezi olduğunu belirterek oruçlu iken susuzluğu giderdiğini ifade etti. Dural, meyan şerbetinin böbrek taşlarına iyi gelmekle birlikte mide şişkinliklerini de rahatlattığı aktardı.

Belli bir süre önce bulunduğu alandan kaldırılan Ulu Cami Mahallesi'ndeki pazarın ramazan ayında yeniden kurulmasından memnun olduklarını ifade eden pazarcı esnafı, ramazan ayının gelmesiyle birlikte satışların arttığını ifade ettiler.

Ramazanın yaklaşmasıyla başlayan canlılığı ramazan bereketi olarak değerlendiren Şevket Varol isimli esnaf, "Çok şükür cuma gününden beri işimiz çok iyidir. Fiyatlarda  düşüş var. İşlerimizin açılması ramazanın bereketidir. Kime sorarsan bunu diyecektir." dedi.

Pazarda yeşillik satan Yusuf Işık ise "Yeşillik fiyatları düştü ve yeşilliğin bağı daha büyük hale gelmeye başladı. Razaman ayına girmemizle beraber gelen bu canlılık elbette ki ramazanın bereketidir. Bunu başka bir şeye bağlayamayız." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/96588/adiyamanda-carsi-pazarda-ramazan-bereketi 

adiyamanda-carsi-pazarda-ramazan-bereketi