Ayakkabıcılar: Ortopedik ve deri ayakkabı tercih edin


​2022-2023 eğitim ve öğretim yılının uyum haftasıyla başlamasının ardından velileri kırtasiye, çanta ve okul ayakkabısı alma heyecanı sardı.

post

 Güncel    06.09.2022 14:56:07    Bu İçerik 2491 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Yeni eğitim öğretim yılına uyum haftasıyla giriş yapan öğrencileri okul heyecanı sararken anne ve babalarda da alışveriş telaşı başladı.

Alınacak eşyalar konusunda uyarıda bulunan sektör temsilcileri, ailelere kaliteli ürünler alınması tavsiyesinde bulunuyor.

Adıyaman Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Rıfat Arık ve 45 yıldır ayakkabıcılık yapan Halit Köylü,  ebeveynlerin hem kendileri için hem de çocukları için ayaklarının rahat edecekleri ortopedik ve deri ayakkabı almalarını tavsiye etti.


Her gün artan fiyatların ayakkabılara da yansıdığını dile getiren Adıyaman Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Rıfat Arık, "Daha güzel bir sezon geçmesini umuyoruz ama bu ekonomik şartlarda fiyatlar biraz zorlayacaktır. Ebeveynlerin belirli yerlerde bilinin markalarda ayakkabı almalarını istiyoruz. Bu durum çocukların sağlıklı ayakkabı giymesi için önemlidir. Önümüzde kış var, bundan dolayı kışa yönelik ürünler alınırsa daha iyi olur." ifadelerini kullandı.

"Ayakkabı mutlaka denenmelidir"


Adıyaman Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Rıfat Arık

Kendisi veya çocukları için ayakkabı alacak vatandaşların ayakkabıyı önce denemesi gerektiğini dile getiren Arık, "Alınacak ayakkabı denendikten sonra deri ve ortopedik olmadır. Denen ayakkabının ayağa tam oturması gerekir, büyük ya da küçük olmamalı ayağa oturmalıdır. Bu durum ayağın daha sağlıklı olmasına ve çocuğun ayak gelişimi için de önemlidir. Ayakkabı dönüşümlü giyildiği zaman ömrü uzun olur." dedi.

"Herkesin ortopedik ayakkabı giymesi gerekir"

45 yıldır ayakkabıcılık yaptığını dile getiren Halit Köylü ayakların rahat edebilmesi için ortopedik ve deri bir ayakkabı tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.


Halit Köylü Ayakkabıcı

Köylü, "Hem büyüklerin hem de çocukların ortopedik ve deri ayakkabı tercih etmesi gerekir. Ama onlar da maliyet olarak baya yüksektir. Bundan dolayı herkes bütçesine uygun olan bir ayakkabı seçmelidir. Hangi mağazadan alacakları kendi tercihleridir. Biz içi dışı deri ve ortopedik taban olan ayakkabı tavsiye ediyoruz. Ayakkabı kişinin ayağına oturmalıdır. Ne dar ne de geniş olmalıdır. Ancak çok az bir şekilde dar olmasında sakınca çünkü ayakkabı giyildikçe esneme oluyor ve ayak tam oturuyor. Geniş olan ayakkabı alınmamalıdır. Bu atamalarımızdan kalan bir mantıktır. Annelerimiz babalarımız genelde büyük ayakkabı tercih ederdi. Büyük ayakkabı hem erken yırtılır hem erken dağılır. O yüzden ayağa oturan ayakkabı alınmalıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN-AYKKABI-OKUL-ÇOCUK