​"Bizim, namaza Peygamberden daha çok ihtiyacımız var"


İlk teravihiyle birlikte idrak edilen ramazan ayının her saniyesinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı bizim Peygamberden ve sahabelerden daha çok namaza ihtiyacımız olduğunu belirtti.

post

 Adıyaman    06.05.2019 14:58:25    Bu İçerik 628 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Tüm İslam âleminde coşkuyla karşılanan ramazan ayına has olan teravih namazının ilki Adıyaman'da sevinçle karşılandı.

Teravih namazı öncesi merkezi sistemle tüm camilerdeki cemaate hitap eden Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Teravih 20 rekât olarak camilerde kılınması gerekir. Bizim namaza, Peygamberden daha çok ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Namazdan önce Müslümanlara ramazan hakkında bilgi veren Taşçı, orucun geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi Müslümanlara da farz kılındığını ifade etti. "Orucun varlık sebebi, farz olmama sebebi Allah ve Resulünün yasakladığı şeylerden kaçınmak suretiyle, takvaya erişmemiz için oruç bize farz kılındı. Yani İslam'ı, inceliklerine kadar yaşayan Müslümanlar olmamız için, Kur'an'ın istediği, Resulullah'ın yaşadığı gibi bir hayat yaşamamız için gelir bize oruç. Takva sahibi olmanız için 'oruç size yazıldı." dedi.

"Ramazan sadece büyük günahlardan sakınmamız için değildir. En küçük günahların en küçüğünden de sakınmamız için, bundan da bir şey olmaz demekten kurtarmak için oruç bize farz kılındı." şeklinde konuşan Taşçı, teravih ve ramazan üzerinden ümmetin arasına fitne sokmaya çalışanlardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Teravihlerin camide kılınması gerektiğini belirten Taşçı, "İlk birkaç gün camiye gelip sonra gelmemek olmaz. Bizler bu namaza, Peygamberden ve sahabelerden daha muhtacız." ifadelerini kullandı.

Kılınan namaz ve yapılan duadan sonra Müslümanlar sahura hazırlık için evlerinin yolunu tuttular. (Cemil Özdaş -İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/96501/bizim-namaza-peygamberden-daha-cok-ihtiyacimiz-var 

bizim-namaza-peygamberden-daha-cok-ihtiyacimiz-var