Prof. Dr. Gündoğar: İmam hatipleri karalamak kimsenin haddi değildir


Bir şarkıcının, imam hatiplilere yönelik hakaretlerine tepki gösteren Prof. Dr. Hamdi Gündoğar, "Hazreti Peygamber’in sünnetini uygulayan öğrenciler yetiştirmek olan güzide imam hatip okullarını karalamak hiç kimsenin haddi de şarkıcının, verdiği konserde imam hatiplilere yönelik hakaretlerine tepki gösterdi.

post

 Güncel    25.08.2022 18:48:58    Bu İçerik 5734 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar, bir şarkıcının, verdiği konserde imam hatiplilere yönelik hakaretlerine tepki gösterdi.

"Bu milletin çocuklarına saf, temiz İslam ahlakını öğretme gayretindedirler"

Gündoğar, imam hatiplerin İslam ve Kur'an-ı Kerim'le hemhal olduklarını belirterek, "Kurulduğundan beri halkın büyük teveccühüyle karşılanan İmam-Hatip Okulları imanlı ve ahlaklı gençliğin yetişmesinde en önde olan eğitim yuvalarıdır. Kur’an’ın 'Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır. (Al-i İmran, 3/104) ayetinin muhatabı olarak imam hatipliler yıllardır insanlarımıza Allah’ın kitabı Kur’an’ı Kerim, Resulullah’ın sahih sünnetini ve siretini öğretmeye çalışmışlardır. İmam hatip okulları öğrencilere öncelikle Kur’an’ın bildirdiği temel İnanç esaslarını, akabinde Allah’ın en güzel örnek olarak bizlere sunduğu Hazreti Muhammed Mustafa'nın (Aleyhissalatu vesselem) ahlakını, edebini, hayata bakışını öğretir. İmam hatipliler ahiretlerini dünyaya önceleyerek, bu milletin dini hizmetlerini yerine getirmektedirler. İmam hatipliler bağrından çıktıkları bu milletin çocuklarına saf, temiz İslam ahlakını öğretme gayretindedirler. Gençlerimizin dünya ve ahiret sadetlerini elde etmeleri için bütün samimiyetleri ile çaba göstermektedirler." ifadelerini kullandı.

"Temiz ahlak üzerine hayat sürmek imam hatiplilerin yegâne gayesidir"

Gündoğar, "Dünya hayatında başarılı olmak, ahireti unutmadan yaşamak, temiz ahlak üzerine hayat sürmek imam hatiplilerin yegâne gayesidir. Toplumu her türlü fitne ve fesattan, her türlü gayr-ı meşru işlerden, ahlaksızlıktan, sapıklıktan korumak imam hatiplilerin temel gayesidir. Yeni yetişen nesillerin ailelerine, topluma ve bütün insanlara yararlı olmaları, yararlı hizmet üretmeleri, her kese insanca davranmalarını öğretmek imam hatiplilerinin başlıca misyonudur. Kuruluş gayeleri Allah’ın rızası üzere yaşayan, Hazreti Peygamber’in sünnetini uygulayan öğrenciler yetiştirmek olan güzide imam hatip okullarını karalamak hiç kimsenin haddi değildir, harcı değildir. İmam hatip okullarına düşmanlık hiç kimseye yarar sağlamayacaktır. Mensubu olmakla iftihar ettiğim imam hatip okullarına sapkın düşüncelerle saldıranları şiddetle kınıyorum." dedi. 

ADIYAMAN İMAM HATİP HAMDİ GÜNDOĞAR SAPKIN GÜLŞEN