Diyanet-Sen Adıyaman Şubesi: Hadsiz ifadelerini aynen kendine iade ediyoruz


​Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, imam hatip mezunlarını sapıklıkla suçlayan sapkın sevicisi sözde şarkıcı Gülşen’e tepki göstererek imam hatiplilerden özür dilemeye davet etti.

post

 Güncel    25.08.2022 18:24:51    Bu İçerik 4296 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, imam hatip mezunlarını sapıklıkla suçlayan kadın hakları savunuculuğunu kadın bedenini teşhir ederek yapabileceğini sanan sapkın sevicisi şarkıcı Gülşen’e tepki gösterdi.

Sözde sanatçı Gülşen’in imam hatip lisesi mezunlarını hedef alan sosyal medyadaki videosuna tepki gösteren Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Çil, "Sapkın yaşam tarzını, çıplaklığını topluma ifşa etmeyi kendine vazife edinmiş, şarkıcılığı ile konuşulmayan bir şahsın imam hatip camiası ile ilgili hadsiz ifadelerini, iftira ve hakaret içeren ithamlarını aynen kendine iade ediyoruz. Bedeni ve sapkın fikirleriyle ayakta kalmaya çalışan gülşen’i ve konuşmayı yaptığı ortamdaki destekçilerini şakşakçılarını şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Çil, imam hatip okullarının mezun ve mensuplarının bu ve bunun gibi sapkın şahısların çirkin propagandalarına ve ucuz yollu gündemde kalma amaçlarına malzeme yapılmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Çil açıklamasının devamında, "İmam hatip Nesli’nin Akiflerin edebini, Necip Fazılların, Sezai Karakoçların imanlı söylemini ve Mehmet Akif İnan’ın mücadelesini devam ettirecek bir nesildir. Toplumda büyük bir kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntü var, bu ahlaki yozlaşmanın içerisinde tek ayakta kalan kurum imam hatip okullarıdır. İstatistiki olarak değerlendirildiğinde belki de ülkemizde en az suç işleyen kesim imam hatip mezunlarıdır. Ancak medya ve belirli kesim algıları ile az sayıda da olsa İmam Hatip Lisesi mezunu ya da dindar kesimden birisinin suç işlemesini özellikle gündemde tutarak hatta bu suçu tüm İmam Hatip mezunları da işliyor gibi gösterme gayretine girerek tüm İmam Hatip camiası ve dindar insanlara yafta yapıştırılarak suçlana bilmektedirler. Böyle bir yaklaşım ve bakış açısı son derece sakıncalı ve yanlıştır. Türkiye’nin yalnızca eğitim tarihi açısından değil, siyasi ve sosyal tarihi açısından da kendine mahsus bir konum elde eden imam hatip okulları halk düzeyindeki beklentilere cevap vermiş ve saygınlığını her zaman korumuştur." dedi. 

Çil gerekli hukuki süreci başlatacaklarını da belirterek, sözde şarkıcı Gülşen hakkında tüm imam hatip mezunlarını sapıklıkla suçlamasından dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

ADIYAMAN DİYANET SEN EMİN ÇİL SAPIK GÜLŞEN