HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, II. Bayezid Külliyesi'ni ziyaret etti


Memleket gezileri kapsamında Edirne'ye gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, şehrin önemli simgelerinden II. Bayezid Külliyesi'ni ziyaret etti

post

 Siyaset    25.08.2022 15:51:04    Bu İçerik 1364 kez görüntülendi.

07.10.22

 


HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Trakya gezileri kapsamında Kırklareli programı sonrası bugün Edirne'ye geldi.

Yapıcıoğlu, Edirne ziyaretine II. Bayezid Külliyesi'ni gezerek başladı.

Ziyarette Yapıcıoğlu'na, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, GİK Üyesi Mahmut İrtem, Bölge Koordinatörü Abdülbaki Yeşilmen, Edirne İl Başkanı Bayram Kinay ve partililer eşlik etti.

Osmanlı döneminin sosyal devlet anlayışının yansıtıldığı, içerisinde cami, şifahane, imarethane gibi ünitelerin bulunduğu II. Bayezid Külliyesi'ni ziyaret eden Yapıcıoğlu, külliye ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Osmanlı döneminde imaretin aşçılığını yapan ve yemeklerle Tunca Nehri'ndeki balıkları beslediği rivayet edilen Aşçı Yahya Baba'nın türbesini de ziyaret eden Yapıcıoğlu, burada dua etti. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

HÜDA PAR,ZEKERİYA YAPICIOĞLU