​Çocuklar Kur'an kurslarının daimi olmasını istiyor


Adıyaman'da yaz Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklar, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitiminin yıl boyu devam etmesi gerektiğini belirtti.

post

 Güncel    24.08.2022 12:33:06    Bu İçerik 42436 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Çocuklar yaz kurslarında hem eğitim aldıklarını hem de eğlendiklerini belirterek, son derece faydalı ve verimli olan Kur'an-ı Kerim eğitimin tüm yıla yayılmasını istediklerini dile getirdi.

27 Haziranda 2022'de başlayıp yüzbinlerce çocuğun Kur'an-ı Kerimle tanışmasına vesile olan Yaz Kur'an kursları 26 Ağustos 2022'de sona erecek.

8 haftalık kısa bir süre devam eden kursların yıl boyunca devam etmesi gerektiğini dile getiren çocuklar, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taştan'ın Şırnak'ta kursların daimi olduğunu misal vermesinin ardından kendilerinin de sürekli camilerde olmak istediklerini vurguladı.

"Okuldan çıkar çıkmaz Kur'an kurslarına gitmek istiyoruz"

Okul döneminde de kursların devam etmesini istediğini dil getiren Yusuf Enes Orhan, "Yaz kurslarında dinimizi, Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamberlerimizin hayatını öğrendik. Yaz Kur'an kurslarına geldiğimiz için çok mutluyuz. Kursun sadece yazın değil kışında devam etmesini istiyoruz. Sayın Müftümüzün ifade ettiği gibi Şırnak'ta okuldan çıkan çocuklar nasıl camiye gidiyorsa bizler de okuldan çıkar çıkmaz Kur'an kurslarına gitmek istiyoruz. Kur'an kursları okul döneminde devam ederse çok mutlu oluruz. Bunun için bir şeyler yapılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Camiyle bağlantımızı kesmeyelim"

Emir Efe Karakoç camiye sürekli gelmek istediklerini dile getirerek, "Yaz kurslarında dinimi, Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamberlerimin hayatını öğrendim. Keşke bu kurslar sadece yaz aylarında değil bütün bir yıl boyunca olsaydı daha mutlu olurduk. Dinimizi, Kur'an-ı Kerim'i öğrenirdik. Lütfen camiyle bağlantımızı kesmeyelim." dedi.

"Okul çıkışı Kur'an kursuna gitmeyi istiyorum"

Kurslarda dini bilgiler öğrenerek kendisini geliştirdiğini dile getiren Yusuf Güneş, "Yaz kurslarında dinimi, Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamberlerimin hayatını öğrendim. Bunun kışın da devam etmesini istiyorum. Okul döneminde de okul çıkışı Kur'an kursuna gitmeyi istiyorum. Şırnak'ta olduğu gibi." şeklinde konuştu.

"Kurslar yıl boyu devam ederse çok mutlu oluruz"

Kursların devam etmesi durumunda daha da mutlu olacaklarını vurgulayan Fırat Ulubay Çelik, "Yaz kurslarında dinimi, Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamberlerimin hayatını öğreniyoruz. Bu kurslar yazın sıcaklardan dolayı yapılamıyor. Bu kurslar yıl boyu devam ederse çok mutlu oluruz." dedi.

"Kur'an kursuna gittiğim için çok mutluyum"

Davut Gülen, "Kur'an kursuna gittiğim için çok mutluyum. Yaz tatilini boş geçirmedim. Bu kursların yıl boyunca olmasını istiyorum. Müftü hocamızın anlattığı Şırnak misalinde olduğu gibi okuldan sonra Kur'an kurslarına gitmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

adıyaman-Ku'an kursu