Kur'an kursu çocukları için aşure etkinliği düzenlendi


​Yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklara Muharrem ayı nedeniyle aşure ikramında bulunuldu.

post

 Adıyaman    20.08.2022 14:02:48    Bu İçerik 3176 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
Yaz kurslarındaki çocuklara farklı etkinliklerle İslami eğitim vermeye çalıştıklarını dile getiren Adıyaman Ebubekir Kız Kur'an Kursu Hocası Fatma Mutlu, çocuklara Muharrem ayı ve aşure hakkında bilgilendirme yaptıklarını ifade etti.

Etkinlik çocuklar tarafından okunan ezgi ve ilahiler, ikram edilen aşure ve yapılan dua ile son buldu.

"Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler dışında milli ve kültürel etkinlikler yapıyoruz"

Konu hakkında açıklamada bulunan Ebubekir Kız Kur'an Kursu Hocası Fatma Mutlu, "Elimizden geldiğince çocuklarımıza dini ve manevi değerlerini hem de kültürel etkinliklerini öğretmeye çalışıyoruz. Yaz kursuna 180 çocuğumuzla başladık hamd olsun. Normalde çocuklar tatile giderler ama verimli ders, sevgi ve muhabbetten dolayı öğrencilerimizden eksilme olmadan devam ediyoruz. Muharrem ayı münasebetiyle de çocuklarımıza ve velilerimize güzel aşure etkinliği yaptık. 250 kişilik aşure yaptık. Hem çocuklarımız hem misafirlerimiz keyif aldı. Rabbim inşallah aşurenin hikmetini anlayanlardan eylesin. Bolluk bereket ve hayırla tüm senemizi geçirmeyi nasip etsin. Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler dışında milli ve kültürel etkinlikler yapıyoruz. Onların manevi duygularını yüceltme, sportif faaliyetler, gezi programları yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Aydın, "Aşure programında bir araya gelmiş olmanın sevincini yaşadık. Yüce Rabbimiz melekler içerisinde melekleri, peygamberler içerisinde peygamberleri ayla içerisinde de Peygamberleri üstün kılmıştır. Son Peygamber Hazreti Muhammed'i (Aleyhissallatu Vesselem) diğer Peygamberlere üstün kıldığı gibi Recep, Şaban, Ramazan ve Muharrem aylarını da diğer aylardan üstün kılmıştır. Bugün Kur'an kursumuzda çocuklarımıza yönelik gerçekleştirilen aşure programına katkı sunan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza çeşitli etkinliklerle kursları sevdirmeye çalışıyorlar." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

adıyaman,ebubekir sıddık camii