Molla Muhammed Özer: Şeyh Said'i herkes tanır ama hakaret edenler kimlerdendir bilinmez


​Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Şeyh Said hakkında hakaret içerikli paylaşımını eleştiren İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Özer, Şeyh Said'i herkesin tanıdığını fakat hakaret edenlerin nereden geldiğinin belli olmadığını söyledi.

post

 Adıyaman    16.08.2022 15:37:15    Bu İçerik 2760 kez görüntülendi.

07.10.22

 


RAMAZAN ZEREN

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabında Şeyh Said Hazretlerine yönelik "Bunu söyleyen Şeyh Sait itini rahmetli dedem Binbaşı Mikail asılmak üzere Diyarbakır’a götürmüştü..." şeklinde hakaret içerikli paylaşımda bulundu.


Başta sosyal medya kullanıcıları olmak üzere toplumun birçok kesiminin tepkisine neden olan söz konusu paylaşım hakkında tepkisini dile getiren İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Özer, Özdağ gibi kişilerin batının kontrolünde çalışan kimseler olduğuna dikkat çekti.

Şeyh Said'in alim olmakla beraber bir İslam mücahidi olduğuna vurgu yapan Molla Özer, "Şeyh Said Efendi (Allah'ın rahmeti üzerine olsun) bir İslam alimi olup İslam hilafetinin kaldırılması gerekçesiyle İslam dininin hâkim olmasını gaye edinerek Cumhuriyetin kuruluşu döneminde kıyam etmiş, bu yolda cihad etmiş ve şehid olmuştur." dedi.

"Irkçı faşistler, Şeyh Said'in Kürt olması ve batıya karşı mücadelesinden dolayı kendisine kin beslemektedir"

Şeyh Said Efendiyle beraber onun şeyhlerinin de toplum nazarında kıymetli ve değerli zatlar olduğunu hatırlatan Özer, "Nitekim günümüz Müslümanları onların yolunu takip etmektedir. Konuşmak ve hakaret etmekten başka bir iş beceremeyen sözde kimi siyasetçiler, ırkçı ve faşizan düşünceyle hareket edip Şeyh Said'in Kürt olması ve İngilizler başta olmak üzere batıya karşı mücadelesinden dolayı kendisine kin beslemektedirler." ifadelerini kullandı.

Şeyh Said Hazretlerine yönelik yapılan bu hakareti kabul etmediklerini sözlerine ekleyen Özer, Özdağ'ın Şeyh Said ailesinden ve sevenlerinden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Özdağ'a atıfta bulunan Özer, şunları söyledi:

"Şeyh Said, ecdadıyla bölgede tanınan bir şahsiyettir, çünkü bu yörenin insanıdır. Sadece Kürt ve İslami kimliğinden dolayı Şeyh Said'e hakaret eden kişinin nereden geldiğini ben şahsen bilmiyorum, tanımıyorum. Merak edenler buyursun araştırsın. Tahminimce bu şahıs batının kontrolünde çalışan biridir. Çünkü bizlere kindar olan batıdır. O şahıs da inşallah bu hatasından döner." (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

İTTİHADUL-ULEMA- ÜMİT ÖZDAĞ- ZAFER PARTİSİ -ŞEYH SAİD