Adıyaman Müteahhitler Birliği iş bırakma kararı aldı


​Adıyaman Müteahhitler Birliği, çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyatını protesto etmek için iş durdurma kararı aldığını duyurdu.

post

 Ekonomi    15.08.2022 18:42:43    Bu İçerik 4204 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Daha önce yaptığı açıklamada çimentonun Adıyaman'da komşu illere göre yüzde 30 daha yüksek fiyata satılmasını kabul etmediklerini dile getiren birlik iş bırakma kararı aldığını basınla paylaştı.

Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Adıyaman Müteahhitler Birliği olarak ilimizde çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat protesto ederek temsil ettiğimiz üyelerimiz başta olmak üzere tüm Adıyamanlı hemşerilerimizin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla inşaatlarımızda beton dökümünü 15 Ağustos (Bugün) itibariyle durdurma kararı almış bulunmaktayız." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, "Çimento zammı ülkemiz ekonomisine, konut almayı bekleyen yüzbinlerce vatandaşımıza, tedarikçi 250 alt sektöre ve Türkiye İnşaat sektörüne telafisi güç zararlar vermektedir. Tüm paydaşlar ve yetkililer durumu bu çerçevede değerlendirmelidir. İlimizde beton fiyatlarında kartelleşme nedeniyle çevre illerden yüzde 30 daha fazla ücret talep edilmekte olup konut maliyetlerini doğrudan etkilemektedir. Talebimiz Adıyaman’da betonu çevre illerden daha aşağıya satın almak değil, onlarla aynı standartta alabilmektir. Kamuoyunun takdirine sunar, kararlılık gösteren tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz." denildi. (İLKHA)

ADIYAMAN ÇİMENYO ZAM İŞ BIRAKMA