Piknik yapan vatandaşlar: Mesire alanları gereği gibi temizlenmiyor


​​​​​​​​Adıyaman'da mesire alanlarına piknik yapmak için giden vatandaşlar mesire alanlarının temizliğine gerekli ehemmiyetin hem vatandaşalar hem de yetkililer tarafından gösterilmediğini belirtti.

post

 Güncel    25.07.2022 17:32:35    Bu İçerik 194 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Mahmut El Ensari, Abuzer el Gıffari, Gazgan Dede, Cendere, Kızılin ve diğer bazı mesire alanlarına serinlemek ve piknik yapmak amacıyla giden vatandaşlar, piknik yaptıktan sonra atık malzemeleri olduğu yerde bırakarak çevre ve görüntü kirliliğine neden oluyor.

Mesire alanlarının durumundan şikâyet eden vatandaşlardan Hayrettin Çetiz, Müslüman bir toplumda temizliğe gereği gibi ehemmiyet verilmemesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Çetiz, "Adıyaman'da mesire alanları çoktur ama bunların bakımı ve temizliği gereğince yapılmamaktadır. Şu an tarihi Cendere Köprüsü'nün olduğu alandayız. Çevreye baktığımız zaman çöp ve kirden geçilmiyor. Mesire alanların bu şekilde kirli olmasının nedeni hem piknik yapmak için gelen vatandaşların hassas davranmaması hem de yetkililerin gereği kadar ilgi göstermemesi bu alanların kirli olmasına neden oluyor. Bizden öncekiler bu alanları bizlere miras bıraktığı gibi bizlerin de en güzel şekilde gelecek nesillere bu alanları miras bırakmamız gerekiyor. Bundan dolayı buraların değerini bilip ona göre hareket etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Bizim inancımıza göre temizlik imandandır"

Mesire alanına piknik yapmak için geldiklerini ancak çevrenin kirli olmasından rahatsız olduklarını dile getiren Ali Bakır, "Bu konu sadece yetkililerle alakalı bir durum değildir. Müslüman bir toplumda Müslümanların özellikle temizliği elden bırakmaması gerekir. Bizim inancımıza göre temizlik imandandır. Çevre şu an çöplerle çok kötü bir durumdadır. Çevreye atılan pet şişe ve diğer atıklar mesire alanlarının son derece kirli olmasına neden oluyor. Bu konuda yetkililerin gereğini yapması kadar vatandaşların da çevreyi temiz tutması noktasında son derece duyarlı olması gerekiyor. Şu an hoş olmayan bir görüntü var. Bu görüntü insanlara yakışmayan bir durumdur. Bundan dolayı daha hassas davranılması gerekiyor." dedi.

Piknik alanlarının temiz olmayışından yakınan Kadri Aslan isimli vatandaş ise, "Bu alanı ben çok güzel gördüm fakat temizlik noktasında vatandaşların daha duyarlı olması lazımdır. Çöplerin etrafa gelişi güzel atılmasından dolayı her taraf pislik içindedir. Böyle güzel bir alana yönelik yetkililerin de gerekli tedbiri alarak bu alanları atıl bırakmaması gerekiyor. Müslüman bir toplumun temizlik konusunda daha hassas davranarak çevreyi temiz tutması gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

adıyaman,piknik,mesie