Adıyaman otogarında sessizlik hâkim


​Kurban Bayramına sayılı günler kalmasına rağmen Adıyaman otogarındaki sessizlik devam ediyor.

post

 Güncel    04.07.2022 16:45:17    Bu İçerik 202 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
Kurban Bayramına sayılı günler kala Adıyaman otogarındaki durgunluk devam ederken firma sahipleri, akaryakıta gelen zamanlar nedeniyle yolcu sayısının düştüğünü ve yolcuların seyahat edemez hale geldiğini belirtti.

Şehirlerarası otobüs firmaları, minibüs sahipleri ve araç sürücüleri, üst üste gelen zamlar ve şehrin kör bir noktada olmasından dolayı otogarda sessizlik yaşandığını ifade etti.


Firma çalışanlarından Mehmet Yaman, "Otogarda sessizlik yaşanmasının birçok nedeni var. Bu sessizliği sadece bir nedene bağlamak yanlış olur. Adıyaman'ın coğrafi konumundan dolayı girdi çıktısının olmaması nedeniyle yabancı para ilimize girmiyor. Sürekli aynı insanla, aynı yolcuyu taşıyoruz. Dışardan ilimize gelen arabalarda bayram nedeniyle yer yok ama Adıyaman'dan dışarıya giden kişi sayısı yüzde 10 ancak var. Bir de hayat pahalılığı bu duruma eklenince insanların alanları ister istemez daraldı. Otogarın durumu göz önündedir, personel dışında burada kimse yok." ifadelerini kullandı.

Firma çalışanlarından Mehmet Dolaş, "Adıyaman'dan İstanbul'a gidiş 5 yüz elli lira bir vatandaşın gidi gelişi 2 bin lirayı buluyor. Bu ekonomik krizden dolayı mecbur olmayan artık yola gitmiyor. Adıyaman'ın bir çıkmaz sokak olduğunu hepimiz biliyoruz. Batıya gidiş var, batıdan ise bayramdan bayrama ancak geliş oluyor. Otogarımız da ters yöndedir. Altınşehir'den otogara 40 dakika da ancak gelebiliyoruz." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

ADIYAMAN-OTOGAR-SESSİZLİK,ZAM,KURBAN BAYRAMI,MEHMET DOLAŞ,MEHMET YAMAN