​Her yıl yüzbinlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, 27 Haziran 2022 Pazartesi itibariyle Türkiye genelinde 90 bini aşkın cami ve binlerce Kur'an kursunda başladı.

post

 Adıyaman    28.06.2022 16:00:15    Bu İçerik 2001 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Yaz Kur'an kurslarına gelen çocuklara tecvidle Kur'an-ı Kerim eğitimi, dini bilgiler, ilmihal bilgilerinin yanı sıra kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılınacağı öğretiliyor. Her yıl camiye gelen öğrencilere ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtılarak çocukların manevi gelişimine katkı sağlanıyor.


"Çocuklarımız mutlaka Kur'an kurslarına gelsinler"

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da açılacak olan Yaz Kur'an Kurslarında çocukların Allah ve Resul'ünü tanıması ve topluma yararlı birer birey olarak yetişmesi için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını belirten Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taştan, "Türkiye genelinde yaz kurslarımızla buluşmak yeniden nasip oldu. Cenab-ı Allah'a hamd olsun. İki sene kadar maalesef büyük bir mahrumiyet yaşadık. Çocuklarımız cami ikliminden, Kur'an ikliminden uzak kaldı. Bizler de büyükler olarak bunu bir Ramazan boyunca yaşadık. Bu sene bu hasret sona erdi. Ümit ediyorum ki çocuklarımız bu iki ay zarfında eski duygularla, manevi havayla yeniden tanışırlar. Kur'an-ı Kerim-i, Hazreti Peygamberi öğrenir ve hayatlarına tatbik etmeye gayret ederler. Biliyoruz ki insan hayatında çocuklukta alınan eğitimin çok büyük kıymeti harbiyesi var." dedi.

Taştan konuşmasının devamında, "Bunun için yaz kurslarını önemsiyoruz. Bütün velilerimizin çocuklarını mutlaka yaz kurslarına göndermelerini kendilerinden talep ediyoruz. Yaz kursudur gitse de olur, gitmese de... gibi bir anlayışa Müslümanlar sahip olamazlar. Zorlayıcı bir müeyyidemiz olmasa da biz Kur'an-ı Kerim öğrenmenin farz olduğuna inanarak insanların en hayırlıları olmak istiyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız mutlaka yaz kurslarına gelsinler. Velilerimiz de çocuklarına arkadaşlık etsinler. Öğrendiklerini akşam kontrol etsinler.  Eğer bir eksik görürlerse hocalarıyla irtibat kursunlar bu eksiklikleri gidermeye çalışsınlar. Ebetteki okuldan sonra bir yaz mevsiminde sıcaklarda bu iş kolay olmasa gerek ama camilerimiz nezih mekânlardır, klimalarımız vardır. Çocuklarımız gönül birliği içerisinde kursu başarıyla bitirirler inşallah." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımıza camiyi, cemaati ve Kur'an-ı Kerim'i sevdirmeye çalışıyoruz"

Mehmet Kırçalı Camii din gönüllülerinden Yaşar Cebe, "Rabbime hamd olsun salgını atlattık. Peygamber Efendimiz, 'sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.' buyuruyor. Dolayısıyla bizler de cennetin bahçeleri olan camilerde çocuklarımızı yetiştirmeye, Kur'an'ın hadimi olmaya, Kur'an-ı Kerim'i en güzel bir şekilde öğrenmeye, öğretmeye gayret ediyoruz. Çocuklarımıza ahlaki, dini, itikadi ve siyer konularını en güzel şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızla farklı etkinlikler yaparak camiyi, cemaati ve Kur'an-ı Kerim'i sevdirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Kız çocuklarına Kur'an-ı Kerim öğreten din gönüllüsü Nazlı Pektaş, "Camilerimiz çocukların gelmesiyle camilerimizde cennet güllerini oluşturduk. 27 Haziran'da başlayan kurlarımız inşallah 27 Ağustos'a kadar yoğun bir şekilde devam edecek. Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'in yanında sosyal etkinliklerle de güzel günler geçirmelerini sağlayacağız. Çocuklarımıza ahlaki, dini, itikadi ve siyer konularını en güzel şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Örneklerle Peygamber Efendimiz ve O'nun sahabesini anlatmaya devam edeceğiz inşallah." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

cami,yaz kuran kursu,camiler