Adıyaman'dan kutsal topraklara doğru ilk kafile yola çıktı


​Salgın nedeniyle 2 yıl aradan sonra Adıyaman'da 270 kişilik ilk hacı kafilesi yola çıkarak kutsal topraklarda Hac farizasını yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadı.

post

 Güncel    24.06.2022 11:08:53    Bu İçerik 203 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Covid-19 salgını nedeniyle iki yıldır yapılamayan ve 37 bin 770 kişiyle sınırlandırılan hac ibadeti için Adıyaman'dan ilk kafile yola çıktı.

Adıyaman İl Müftülüğü önünde düzenlenen programın ardından yola çıkan hacı adayları, sevinç ve hüznü bir arada yaşadı. Allah'ın evini ziyaret edecek olmanın mutluluğunu yaşayan hacı adayları sevdiklerinden ayrılmanın verdiği hüznü de yaşadı.


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müftülüğü Şube Müdürü Ramazan Karataş, "Salgın nedeniyle iki yıldır hac farizası olmuyordu. Bu yıl Rabbim nasip etti Adıyaman'dan hacılarımız inşallah Kâbe'ye, Mescid-i Aksa'ya, Ravza-i Mutahhara'ya inşallah gidecekler. Adıyaman'dan, Kahramanmaraş'tan, Gaziantep'ten, Şanlıurfa'dan toplamda 270 hacımız var. Rabbim sağ salim gidip gelmeyi nasip etsin inşallah. Bizler Kâbe'ye gittiğimiz de sadece kendi adımıza değil her bir vatandaşımızın adına, Adıyaman'daki her bir insanımızın selamlarını, dualarını götüreceğiz, hürmetlerini arz edeceğiz. Bayram öncesi Mekke'ye varacağız inşallah. Bayramdan sonrada Medine'de 5 gün kalıp 29 Temmuz'da memleketimize döneceğiz inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

ADIYAMAN-HAC-MEKKE-MEDİNE-RAMAZAN KARATAŞ