Hasan Kılınç güven tazeledi


HAK-İŞ 10. olağan genel kurulu birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilirken Hasan Kılınç yeniden Başkan seçilerek güven tazeledi.

post

 Güncel    22.06.2022 12:09:21    Bu İçerik 1641 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Genel kuruluna; HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, Kurucu Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, İnlice Belediye Başkanı Abubekir Ümürhan, Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman Belediyesi eski Başkanı Muhammed Necip Büyükarslan, Adıyaman Şube Başkanımız Hasan Kılınç, Gaziantep 1 No’lu Şube Başkanımız Halil İbrahim Tanrıöver, Gaziantep 2 No’lu Şube Başkanımız Ahmet Hoşaf, Malatya Şube Başkanımız Bünyamin Geleri, Diyarbakır Şube Başkanımız Ercan Kahraman, Şanlıurfa 1 No’lu Şube Başkanımız Seydi Eyyüpoğlu, Şanlıurfa 2 No’lu Şube Başkanımız Bozan İzol, Kahramanmaraş Şube Başkanımız Mehmet Akif Dağ, Sendikamızın Kurucu Üyeleri Mustafa Dost ve Nedim İslamoğlu, Sendikamız Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan, Genel Merkez Teşkilatlanma Uzmanımız M. Zeki Özen, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Adıyaman Şube ve İl Başkanları, Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin Adıyaman Temsilcileri, delegelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Mahmut Arslan, 44 yıl önce Adıyaman da temelleri atılan Sendikamızın, bugün 250 bine yaklaşan üyesiyle Türkiye’nin en büyük ve etkin sendikası konumunda olduğunu söyledi. Adıyaman’da kurulmuş olmasının sıradan bir durum olmadığını ifade eden Arslan, “Hizmet-İş’in kuruluşu Türkiye emek hareketine bir zenginlik ve farklı bir boyut katmış, belediye emekçileri ve tüm emekçiler için hayırlı bir başlangıç olmuştur.” dedi.

“Bütün çalışanların hak ve ücretleri aynı oranda artırılmalı”

Arslan konuşmasının devamında,  ocak ayından beri enflasyonda çok ciddi artışlar yaşandığını ve bu nedenle Ocak ayında verilen zamların anlamını yitirdiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız inat ve ısrarla memurlar için çalışanlar için hep şunu söylüyor, ‘enflasyona çalışanlarımızı ezdirtmeyeceğiz.’ Temmuz ayı için ben de buradan sesleniyorum. Asgari Ücret Tespit Komisyonu derhal toplanmalıdır. Asgari ücrete yapılacak olan artışla bütün çalışanların hakları ve ücretleri aynı oranda artırılmalıdır. Bunu yapmak bizim sorumluluğumuzdur, biz talep edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bizim önümüze koyduğu taahhütlerinin gereği olarak bunu yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“KİT’lerde çalışanların kadro alması için mücadele ediyoruz”

Kamuda çalışan taşeron emekçileri kadroya geçirilirken KİT’lerde çalışan taşeron emekçilerinin kapsam dışı bırakıldığını hatırlatan Arslan, “KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Kamuda çalıştığı halde kapsama alınmayan yemekhanede çalışan, HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) çalışanları, kiralık araç şoförleri, ihale kapsamında işçilik maliyeti % 70’in altında kalan taşeron işçilerin de kadroya geçirilmesini talep ediyoruz” dedi. Bu konuların Çalışma Bakanlığı ile imzalanan Kamu Çerçeve Protokolünde de yer aldığını ifade eden Arslan, “Sayın Bakan’a geçtiğimiz günlerde tekrar bir yazı ile hatırlattık. Aldığımız kadronun dışında kalan yaklaşık 80 bin civarındaki arkadaşımızın da kadrolarının alınması hususunda yoğun bir mücadele sergiliyoruz." Şeklinde konuştu.

Arslan, belediye şirketlerinde çalışanların ilave tediyeden yararlanması talebini de hatırlatarak, “6772 sayılı kanun uyarınca ilave tediye alan kamu işçilerinin kapsamına belediye şirketlerinde çalışanların da dahil edilmesini istiyoruz” dedi.

“Birileri sadece nutuk atar, biz gereğini yaparız”

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in her zaman memleketin maslahatından yana olduğunu ve tüm darbe girişimlerinde bunun mücadelesini verdiklerini dile getiren Arslan, “Cumhurbaşkanımız daha halkı meydanlara çağırmadan yönetim kurulumuzla meydanlarda yerimizi aldık. 15 Temmuz’da da meydanlardaydık, şehitler verdik. İş başa düştüğü zaman içeride ve dışarıda bu ihanet şebekelerine karşı dimdik duran bir örgütüz. İşte bizim farkımız bu. Birileri sadece konuşur, nutuk atarlar, biz gereğini yaparız.” dedi.

“İnsana ve emeğe saygı duyan anlayışla bir sendika kurduk”

HAK –İŞ Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi kogrede yaptığı açıklamada, “Ülkemizin zor günlerden geçtiği yıllarda sorumluluk duyan kardeşlerimizle sendikamızın temellerini Adıyaman’da attık. Olumsuzlukları gidermek için ‘Önce insan, önce emek’ diyerek yola çıktık. İnsana ve emeğe saygı duyan anlayışla bir sendika kurduk. Bu yolda çok tehditlerle karşılaştık ancak asla yolumuzdan vazgeçmedik.” İfadelerini kullandı.

“44 yıl önce dikilen bir fidan, şimdi koskoca bir çınara dönüştü”

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir yaptığı kısa açıklmada, “Adıyaman’da 44 yıl önce dikilen bir fidan, şimdi koskoca bir çınar hâline geldi. Bu çınarın gölgesinden binlerce kişi faydalanıyor. Bu koca çınarı kuran Kurucu Başkanımıza ve ondan bayrağı devralıp HİZMET-İŞ’i ülkemizin parlayan yıldızı yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

“HİZMET-İŞ, 44 yıldır güzel hizmetler yapıyor”

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in milli değerleri temsil ettiğini söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, “HAK-İŞ denilince bir yandan işçilerin hakkına sahip çıkan, bir yandan da ülkemizin değerlerini temsil eden, ismini duyduğumuz için bir memnuniyet hissettiğimiz bir kültür aklımıza geliyor. HİZMET-İŞ Sendikamız, 44 yıldır emekçilere güzel hizmetler veriyor.”şeklinde konuştu..

Kılınç güven tazeledi

Yapılan Genel Kurulda Hasan Kılınç yeniden Adıyaman Şube Başkan seçilirken, Şube Başkan Yardımcıları Mehmet Öryan Alkan ve Mehmet Akif Atlıhan oldu. (Adıyaman Basın)

ADIYAMAN-HAK İŞ-HASAN KILINÇ