Öğrenciler hünerlerini sergilediler


Adıyaman'da ortaokul öğrencileri, düzenledikleri TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda hünerlerini sergiledi.

post

 Adıyaman    30.04.2019 16:29:06    Bu İçerik 509 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Emniyet Ortaokulu öğrencileri düzenledikleri Bilim Fuarında hünerlerini sergileyerek, fuara katılanlara çalışmaları hakkında tanıtım yaptılar.

Öğrenciler, okulun koridorunda sergiledikleri projeleriyle hayatı daha kolay, yaşanabilir ve anlaşılabilir kılmak istediklerini söylediler.

Projeyle ilgili açıklama yapan okul Müdürü Ramazan Bayram, bu çalışmaların öğrencilerin gelişmesi için önemli olduğunu belirtti.

Bayram, "TÜBİTAK bilim Fuarımızı 21 projeyle açtık. 50 tane öğrencimiz çalışmalarını hazırladılar. Hazırladıkları bu projelerini öğrencilere anlatmaktadırlar." dedi.

Şemsiye projesi geliştirdiklerini dile getiren öğrencilerden Vedat Kaya, "Diğer şemsiyelerde kulp sorunu var. Bu sorunu ortadan kaldırmak için kulpsuz şemsiye tasarladık. Diğer şemsiye ile elinizde eşya taşıyamazken bu şekilde elinizde eşya ile dolaşabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Nuri Sevin, "Projemizin amacı madenlerdir. Öğretmenimiz madenleri anlatırken bu konuda şaşırdık ve anlamadık. Biz de madenleri anlamak ve akılda kalıcı kılmak için bu projeyi geliştirdik. Bu durumda öğrencilerin aklında kalıcı bilgiler olacak ve daha kolay öğrenmeyi sağlayacak. Harita üzerine yerleştirdiğimiz led ışıklarıyla madenlerin daha tanınabilir kılınmasını sağladık." şeklinde konuştu.

Fidan Gül de ekmeklerin küflenmesini engellemek için geliştirdiği proje hakkında verdiği bilgide, "Ülkemizde günde 6 milyon ekmek küfleniyor. Bunların önlenmesi için hamur yoğrulurken içerisine biraz serdeçal tohumu atarak hem lezzetli hem de küflenmesini engellemiş oluruz." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/96160/ogrenciler-hunerlerini-sergilediler 

ogrenciler-hunerlerini-sergilediler