Adıyaman Müftüsü Taşcı "Yaz Kur'an Kursları" için ebeveynlere çağrıda bulundu


​​Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, 27 Haziran'da Yaz Kur'an kurslarında başlayacak olan eğitimin hafife alınmaması ve çocukların mutlaka gönderilmesi gerektiğini belirtti. Müftü Taşcı, 96 merkez camii ve 70 Kur'an kursunda, 134 köy camii ve Kur'an kursunda, "Camiler Çiçek Açsın" temasıyla bu yıl açılacak olan Kur'an kurslarına gereken değerin verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çocukların dini eğitimden geçmesinin çok önemli olduğuna eğinen Taşcı, Kur'an-ı Kerim'i koruyup sahip çıkacak, çocukların yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

post

 Adıyaman    16.06.2022 12:07:20    Bu İçerik 3003 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Taşcı, yaz Kur'an kurslarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Her yıl yaz mevsiminde okullarımızın tatil olmasıyla beraber memleketimizin doğusundan batısına kuzeyinde güneyine tüm camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda yaz tatilinde Allah'ın dinini, Allah'ın kitabını, temel dini değerler ve adabı muaşeret gibi konularda yavrularımızı imkânlarımız ölçüsünde yetiştirmeye çalışıyoruz." dedi.

"Ebeveynler çocuklarını iyi şekilde yetiştirmekle mükellef"

Ebeveynlerin çocuklarını iyi şekilde yetiştirmekle mükellef olduğunu vurgulayan Taşcı, "İnşallah imamlarımızın, müezzinlerimizin ve Kur'an hocalarımızın gözetiminde bu kurslarımız devam edecek. Veliler, büyükler, anne ve babalar olarak çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek boynumuzun borcu ve kulluk vazifemizdir. Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim'de annelere, babalara 'Kendinizi, çocuklarınızı ve aile-i iyalinizi, yakacak maddesi insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun.' buyuruyor. Bu emir gereğince Peygamber Efendimiz Sallalahu Aleyhi Vesellem 'Hepiniz çobansınız ve hepiniz gütmüş olduğunuz sürünüzden mesulsünüz.' uyarısı gereği çocuklarımızı Rabbini bilen, seven, Allah'ın Kelamını bilen, Peygamber Efendimizi tanıyan ve onun yolunda yürüyen birer nefer olarak yetiştirmek biz anne ve babaların çocukları için sağladığı temel ihtiyaçlardan daha önemli bir husustur." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarınızı bu yaz tatilinde camilerde Allah'ın Kelamı ile mutlaka buluşturun"


Adıyaman Müftüsü Mehmet Taşçı

Çocukların yaz tatilinde mutlaka Kur'an-ı Kerim'le tanışması gerektiğini belirten Taşcı, "Bütün annelere ve babalara seslenmek istiyorum: Çocukların dini hayatını ve dindar bir nesil olması işini hafife almasınlar ihmal etmesinler ve gereğini yapsınlar. Çocuklarınızın bu yaz tatilinde camilerde Allah'ın Kelamı ile mutlaka buluşmalarını, dini vecibelerini öğrenmelerini sağlasınlar. Biz yılardır yaz Kur'an kurslarımızı icra ederken yalnızca Kur'an-ı Kerimi öğretmek ve temel dini bilgileri öğretmekle kalmıyoruz aynı zamanda çocuklarımıza bu yolu zevkli hale getirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Peygamber Efendimiz bizleri ikaz ediyor"

Çocukların yetişmesinde eğitimin önemine değinen Taşcı, "Gençleri futbol turnuvaları, gençleri yüzmeye götürmek gibi diğer taraftan da sosyal faaliyetlerle de desteklemek suretiyle bu kurslarımızı zevkli bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bizden sonra camilerimizin saflarını dolduracak, Kur'an'ımızı koruyup sahip çıkacak, tespihimize sahip çıkacak çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekiyor. Allah Resulü Sallalahu Aleyhi Vesellem 'Hiçbir baba evladına güzel ahlaktan daha güzel bir hediye veremez .' Kıyamet günü ahirette azabı en çetin olacaklardan birisinin de ailesini cahil bırakanlar olduğunu bildirmek suretiyle bizleri ikaz ediyor." dedi.

Taşcı son olarak "Dolayısıyla iki aylık bir süre içerisinde karınca kararınca neler öğrenebilir ve neler öğretilebilir ise hep beraber çocuklarımızı Kur'an'ın nurundan, aydınlığından ve Peygamber Efendimizi'n Sallalahu Aleyhi Vesellem yolundan ve sünnetinden mahrum bırakmayalım. İstikbalimizi, geleceğimizi ve vatanımızı emin ellere emanet edebilmek için çocuklarımızı ihmal etmemeliyiz. Bizim çocuklarımız namazlı, ibadetli, oruçlu olacak. Çocuklarımızı dindar birer nesil olarak yetiştirmek gibi bir vazifemiz var. bu yüzden çocuklarımızı kurtarma adına yaz kurslarımıza göndermeyi ihmal etmeyelim diyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

adıyaman müftülük,yaz kuran kusu