"Yerli ürünler çıktı, sebze ve meyve fiyatları düştü"


Sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olmasının nedeninin mevsim normallerinin üstünde seyreden hava yağışları olduğunu belirten Adıyamanlı pazarcılar, yerli ürünlerin çıkmasıyla sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşandığını ifade ettiler.

post

 Adıyaman    30.04.2019 16:27:54    Bu İçerik 620 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Yıl boyunca havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesinin temel tüketim maddesi olan birçok ürünün fiyatının pahalı satılmasına neden olduğunu belirten Adıyamanlı pazarcılar, yağışlı havanın durması ve yerli ürünlerin çıkmasıyla beraber fiyatlarda düşüşün yaşandığını dile getirdiler.    

Havaların ışımasıyla beraber yerli ürünlerin çıkmaya başladığını belirten pazar esnafı, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşeceğini söylüyor.

"Yağışlar fiyatı etkiledi"

Fiyatların yüksek olmasını havaların aşırı yağışlı olmasına bağlayan Semt Pazarcıları Dernek Başkanı Mehmet Varol, "Pazar yerlerimizde fiyatlar yüksekti şimdiye kadar. Yüksek olmasının sebebi de yüzde 80 havanın yağışlı ve soğuk geçmesindendi. Fiyatlar yüksek olduğu zaman zaten esnafım hiç iş yapamıyor, sıkıntı çekiyor. Çoğu zaman zararına eve dönüyorlar. Birkaç gündür havalar biraz düzeldi. Fiyatlar, düşüşe geçti. En yüksek fiyata satılan soğan ve patates de yerli ürünler çıkmaya başlayınca fiyatları düşmeye başladı. Şu anda bütün ürünlerde fiyatlar düşmeye başladı. Havaların ısınmasıyla fiyatlar daha da düşmeye başlar. Patates ve soğan şu ana kadar dışarıdan geliyordu bundan dolayı fiyatlar yüksekti. Geçen hafta 6 TL olan patates bu hafta 4 TL oldu." dedi.

"Ürünlerdeki fiyat düşüşü pazara biraz canlılık getirdi"

İsmail Doğan isimli pazar esnafı, fiyatların daha önce çok yüksek olduğunu şimdiyse havaların ısınmasıyla beraber inişe geçtiğini dile getirdi.

Doğan, "Bundan bir ay öncesine kadar her şeyin fiyatı tavan yapmıştı. Bu durumdan biz de etkilendik. Hiç iş yapamıyorduk. Zararına ürün satıyorduk. Yerli ürünlerin çıkmaya başlamasıyla beraber fiyatlar da düşmeye başladı. Domates 15 TL'den 6 TL'ye indi. Havalar ısınıp yerli ürünler çıkınca fiyatlar da çok fark oldu. Ürünlerdeki fiyat düşüşü pazara biraz canlılık getirdi. En azından evimize bir ekmek götürebiliyoruz. Patates ve soğanın fiyatları da inmeye başladı." ifadelerini kullandı.

"Patates ve soğanda fiyat olarak biraz sıkıntı var"

Fiyatların yüksek olmasının kendilerini de olumsuz etkilediğini dile getiren Doğan Can Uslu da "Fiyatlar yüksekken bizim için de sıkıntı oluyordu. Ama şu an fiyatların düşüşe geçmiş olması işlerimizin açılmasına vesile oldu. Domates, biber, patlıcan gibi ürünlerde düşüş var. Vatandaşlar artık yavaş yavaş evine sebze almaya başladı. Patates ve soğanda fiyat olarak biraz sıkıntı var. Mutfakta en çok kullanılan ürünler olduğu için pahalı olunca vatandaş sıkıntı yaşıyor. Devlet yetkilileri soğan ve patatese biraz el atarsa vatandaş rahatlar." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/96142/yerli-urunler-cikti-sebze-ve-meyve-fiyatlari-dustu 

yerli-urunler-cikti-sebze-ve-meyve-fiyatlari-dustu