TDV'den Somalili aileye yardım


​​​​​​​Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) den Adıyaman da ikamet eden Somalili Ailelere yardım.

post

 Dünya    16.06.2022 10:15:11    Bu İçerik 4900 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Somali de yaşanan iç savaş ve kıtlıktan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Adıyaman’a yerleşen Somali uyruklu ailelere (TDV-KAGEM) tarafından nakdi ve ayni yardımlar yapıldı.

Semerkant Mescidi Muhammet Ballı’nın girişimleri ile bir araya gelen TDV-KAGEM gönüllüleri Mehtap Yiğit ve Abdullah Sağlam, yapmış oldukları çalışmalar ve hayırseverlerin de desteğiyle Somali’den kaçarak Adıyaman’a yerleşen ve yardıma ihtiyacı olan üç Somalili aileye yardım yapmak için seferber oldular.

Yapılan yardımlar hakkında açıklama yapan Ballı, Semerkant Mescidi Din Görevlisi Ballı, Ailemizin durumunu tespit ettikten hemen sonra gönüllü arkadaşlar ile ne yapabiliriz diye toplandık ve yardım çağrısında bulunduk. Yapılan bağışlar ve toplanan nakdi yardımlar ile önce ailelerimize ev tutuldu ve kira noktasında yardım yapıldıktan sonra, Somali de tedavi olma ihtimali olmayan OTİZM ve HİDROSEFALİ hastası olan ve aynı zamanda görme ve yürüme engeli bulunan Mosaido ailesinin çocuğu için de tedavi sürecinin başlatıldığını ve Annemizin de Katarakt ameliyatı olması için girişimlerde bulunduklarını dile getirdi. Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörülüğü tarafından da ailemize bir adet tekerlekli sandalye hediye edildi.

 

somali,adıyaman,kemal ballı