Gerger Müftülüğünden ilkokullara kitap desteği


​​​​​​​Adıyaman Gerger ilçe Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından basılan 36 kitaptan müteşekkil 07-12 yaş Gençlik Kitap Seti bağışlayarak, TDV yayınları köşesi oluşturdu.

post

 Eğitim    30.05.2022 10:21:58    Bu İçerik 8589 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Gerger İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının “Gençliğe Değer” projesi çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığının “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesine destek olmak amacıyla Gerger ilçesindeki 10 İlkokulda Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Komisyonunca hazırlanıp Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından basılan 36 kitaptan müteşekkil  “07-12 yaş Gençlik Kitap Seti” bağışlayarak, TDV yayınları köşesi oluşturdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Komisyonunca hazırlanan ve TDV tarafından basılan “07-12 yaş Gençlik Kitap Seti” ile oluşturulan okuma köşelerinde gençlere kitap okuma alışkanlıklarının kazandırılması, milli ve manevi gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

İlkokullar kitap desteği çalışması hakkında açıklama yapan ilçe Müftüsü Ali Macit, “İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülmuttalip Erek ve okul müdürleri ile yapılabilecek faaliyetlerle alakalı istişarelerde bulunduk. İnsan yetiştirilmesi için yapılan yatırımların en isabetli yatırımlar olduğu gerçeğinden hareketle geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize bu şekilde destek vermeye karar verdik. Ahlaklı ve erdemli bir toplum inşası için atılacak ilk adım gençliğe sahip çıkmaktır. İlçe Müftülüğü olarak evlatlarımızı hayata hazırlama noktasında eğitimlerine destek olmak amacıyla  imkanlarımız ölçüsünde her zaman katkı sağlamaya hazırız. Gerger İlçesinde “Gençliğe Değer” projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile güzel çalışmalar başlattık. Başkanlığımızın en önemli hizmet alanlarından olan gençliğimizin, milli ve manevi değerlerimizle yetiştirilmesi için  iş birliği içerisinde faydalı bir çok faaliyet yapmayı planlıyoruz.” dedi.

İlçe Müftüsü Ali MACİT, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesine destek kapsamında Din Gönüllüsü meslektaşlarını temsilen okul müdür ve öğrencilerine kitapları takdim etti. İlçe Milli Eğitim camiası, Okul Müdürleri ve öğrenciler, ilçe Müftüsü Macit ve Gerger İlçesi Din Gönüllülerine teşekkür ederek duydukları memnuniyeti ifade etti.

(Adıyaman Basın)

ADIYAMAN-GERGER-KİTAP,ALİ MACİT