Adıyaman'da ezanı güzel okuma kursu açıldı


​​​​​​​Adıyaman Gerger ilçe Müftülüğü ilçede görev yapan imam-hatip ve müezzin kayyımlara yönelik mahallinde Ezan-ı Muhammedi’yi güzel okuma kursu başlattı.

post

 Adıyaman    25.05.2022 08:52:10    Bu İçerik 5353 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı ezan, kamet ve salanın güzel ve cami musikisi formlarına uygun olarak okunmasının önemli bir ihtiyaç olduğu düşüncesinden hareketle başlatılan kursta eğitimler veilmeye başlandı.

Merkez Mustafa-Emine Hatun Camii'nde başlatılan ezan ve makam kursunu, ilçe Müftüsü Ali Macit icra ediyor.

Müftü Macit yaptığı açıklmada amaçlarının ezanı en güzel şekilde Müslümanlara duyurmak olduğunu belirterek, "Dini alanda halkımıza rehberlik eden görevli personelin icra ettiği din hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli hale gelmesi için İmam ve Müezzinlerin dini musiki becerilerinin artırılması amaçlanıyor. Hizmet içi eğitim kursunda Ezan-ı Muhammedi’nin okunduğu beş temel makam olan Saba, Uşşak, Rast, Segah ve Hicaz makamlarının yanı sıra; Acem Aşiran, Hüseyni ve Nihavend makamlarıyla birlikte belirlenen makamlar üzerine tasavvuf musikisi eserleri de çalışılıyor. Gayemiz Gerger semalarında ezanımızın en güzel şekilde icra edilmesine katkı sağlamaktır. Halkımızın İslam’ın evrensel çağrısı olan ezanımızı en güzel şekilde duymasını ve dinlemesini sağlamaktır. Bu minvalde beş temel makama yönelik pratik uygulamalarla personelimizin makamlara aşinalığını artırmanın yanı sıra ezanlarımızın ihdas edilme amaçlarından birisi olan kulaklara ve gönüllere inşirah verme foksiyonuna uygun olarak okunmasına katkı sağlamış olacağız. Personelimizin motivasyon, bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik hizmet içi eğitimlerimizi yoğun bir şekilde devam ettirmeyi planlıyoruz. Bu süreçte personelimize sabır, zihin açıklığı ve muvaffakiyetler diliyorum." dedi. (İLKHA)

ADIYAMAN,EZAM, ALİ MACİT