İlkokul öğrencileri hafız olmak için yarıştı


​Adıyaman Şehit Fazıl Gürs Ortaokulu bünyesinde açılan Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yapabilmek için sınava giren 700 öğrenci ter döktü.

post

 Eğitim    23.05.2022 10:53:39    Bu İçerik 8989 kez görüntülendi.

07.10.22

 


2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için Adıyaman'daki Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptırmak isteyen 700 minik öğrenci hafızlık eleme sınavına katıldı.

Öğrenciler kadar ailelerin de heyecanlı olduğu sınavda öğrenciler içeride, ebeveynler dışarıda ter döktü. 60 sorunun sorulduğu sınavda 90 dakika süre verildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Adıyaman İl Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Çetinkaya, "Adıyaman İl Müftülüğü ve İl Milli eğitim Müdürlüğü ile beraber yürüttüğümüz Hafızlık proje okulumuz var. Bunun okul ayağı Şehit fazıl Gürs, Kur'an kursu ayağı ise Daru'l Erkam Kur'an Kursu ve Şehit Türkan Tekin Kur'an kurslarımızdır. Çocuklar burada bir yıl eğitim gördekten sonra hafızlık kurslarına alınıyor ve orada hafızlıklarını devam ettiriyorlar. Örgün öğretimin yanında eğitimlerini de bitirmiş oluyorlar. Bugün de bunun heyecanını yaşıyoruz. Buradaki kalabalık bulunan kalabalığın amacı bu. Yaklaşık 700 öğrencimiz hafızlık proje okuluna başvurdu. Yaklaşık 250 öğrenci alacağız. Hey yıl daha da gelişme gösteren proje neticesinde yıl da 35 öğrenci hafız olarak mezun ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

adıyaman,hafızlık sınavı,fazıl gürs