Adıyaman Valiliğinden şiddetli yağış sonrası açıklama


​Adıyaman'da Valiliği tarafından aniden bastıran dolu ve yağmur sonrası onlarca aracın su altında kalması, bazı iş yeri ve evlere su basması sonrası meydana gelen hasar hakkında açıklama geldi.

post

 Adıyaman    04.05.2022 20:36:07    Bu İçerik 5874 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Yaşanan felaket sonrası can kaybının olmamış olmasının sevindirici olduğu belirtilen açıklamada, gerekli çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Bugün akşam saatlerinde ilimiz genelinde etkili olan şiddetli yağış sonrası ilimiz merkezdeki bir okulun bahçesinde park halinde bulunan 40 araç su altında kalmış, belediye ve AFAD ekiplerimizin çalışmaları sonucu okulun bahçesindeki su boşaltılarak araçlar çıkarılmıştır. Yoğun yağış sonrası can kaybı ve yaralı vatandaşımızın olmaması en büyük tesellimizdir.  Yine şiddetli dolu yağışı ve akabinde etkili olan sağanak yağmur sonrası Besni ilçemize bağlı Çilboğaz’ı köyünde köy içi yollar hasar alarak kilitli parke taşlarını sökmüştür. Herhangi can kaybının olmadığı köyümüzde Kaymakamlığımız koordinesinde köy içinde temizlik çalışmalarına başlanmıştır. Tüm Adıyamanlı hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Yüce Allah’tan bu tür afetlerin yaşanmamasını diliyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadeleri kullanıldı.

ADIYAMAN,YAGIS,SONRASI,AÇIKLAMA