Adıyaman'daki STK'lardan selin vurduğu okulun başka yere taşınması talebi


Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Metin Harıkçı, Adıyaman’da yaşanan sel felaketinin yaşandığı gün okulların tatil olmasının büyük bir faciayı önlediğini belirtti.

post

 Eğitim    04.05.2022 20:23:49    Bu İçerik 2539 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'da Ramazan Bayramı arifesinde aniden bastıran yağmur ve dolu sonrası meydana gelen sel baskını nedeniyle Mimar Sinan Orta Okulu ve avluda bulunan onlarca araç sel suları altında kalmıştı.

Selin yaşandığı gün okulların kapalı olmasının olası yaralanma ve can kaybının önlediğini belirten  Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Metin Harıkçı, dere yatağına yapılan okulun derhal taşınması gerektiğini belirtti.

Arife günü yaşanan olaydan yetkililerin büyük bir ders çıkarması gerektiğini vurgulayan Harıkçı, "Arife günü ilimizde yaşanan sel baskını nedeniyle işyeri etkilenen esnaflarımıza ve araçları su altında kalan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayda can kaybının olmayışı bizlerin en büyük tesellisi olmuştur. Rabbim beter afetlerden korusun. İlimiz Kap Camii Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan Ortaokulu'nun bahçesi sel altında kalırken, bahçede park halinde bulunan araçlar sel suları arasında adeta kayboldu. Birçok vatandaşımız maddi ve manevi zarara uğradı. Okulların tatil olması çok büyük bir şans. Allah korusun, şayet okullar açık olsaydı ve öğrenciler derste olsalardı veya okulun bahçesinde oynuyor olsalardı birçok yavrumuz sel suları arasında kalabilir, yaşamanı yitirebilirdi. Her işte bir ibret, bir hayır var dedikleri bu olsa gerek. Bu vesileyle yetkililerimiz bir an evvel bu konuyu ciddi bir şekilde ele almalıdır. Bu okulun acilen başka bir yere taşınması ileri de yaşanacak bir sorunu önlemiş olacaktır." dedi. 

adıyaman,okul,tasıma