Adıyaman'da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı


​Adıyaman merkezde bulunan Kab Camii'nde, Kadir Gecesi münasebeti ile Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açıldı.

post

 Ramazan 1443    27.04.2022 15:04:33    Bu İçerik 2902 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Adıyaman’da Kadir Gecesi ve arife günlerinde gelenek haline gelen Sakal-ı Şerif ziyareti, bu Kadir Gecesi'nde de ziyaret edilerek gelenek devam ettirildi.

Kab Camii’nde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif her sene binlerce Peygamber sevdalısı tarafından ziyaret ediliyor. Bir cam kavanoz içerisinde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, vatandaşların ziyaretine sunuluyor.

Sakal-ı Şerif'in Hazreti Peygamberden bir hatıra olduğunu söyleyen Cami İmam Hatibi Fethi Erdil, ziyaretin bir ibadet olmadığını ancak O'nu hatırlamak ve selat, selam getirmek için ziyaret edildiğini belirtti.

Erdil, “Bu ziyaretlerin temelinde Peygambere olan sevgi vardı. Peygamber Efendimiz saçını sakalını tıraş ettiğinde Sahabe-i Kiram Efendimiz onu saklarlarmış. Daha sonraları teberrüken farklı camilere dağıtılmış. Kadir gecelerinde Peygamber efendimize hem salat ve selam getiriliyor hem de O anılıyor. Yoğun bir şekilde ziyaret var. Kimi insanlar ziyaret saatleri arasında yetişemediğinden üzüntü içerisinde kalıyor. Kadın ve erkekler ayrı ayrı ziyaret ediyor. Sakal-ı şerif öpmüyorlar salavat getirip bakıp gidiyorlar. Ziyaret saatlerinde yoğunluk olmaması için ziyaret saatlerini uzattık.” ifadelerini kullandı.

Sakal-ı Şerif'i ziyaret eden vatandaşlarsa Peygambere olan sevgilerinden onu hatırlamak maksadıyla ziyaret ettiklerini ifade ettiler.

Sakal-ı şerif-i ziyaret eden vatandaşlardan Seyit Sarıkaya, "Ziyaret edebildiğim için çok mutlu oldum. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Peygamber Efendimizin sevgisinden dolayı gelip ziyaret ettik ve böyle bir şerefe nail olduk. Rabbim mübarek etsin." dedi.

Sakal-ı şerifi ziyareti nedeniyle adeta yeniden doğduğunu ifade eden Ali Güler, "bugünü yaşadığımız için sanki yeniden yaşıyor gibi oluyoruz. Resulullah bizim son peygamberimizdir. Gül Muhammed'in (Aleyhissalatu vesselem) yüzü suyu hürmetine bu günleri yaşadığımız için mutluyuz. Türkiye'de daime bu mutlu günleri birlik, beraberlik ve kardeşlik çerçevesinde yaşamayı istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA
 

adıyaman,sakal-ı şerif