​​​Adıyaman'da bir Kur'an kursu hocası, salgın nedeniyle toplu iftar yemeklerinin verilmediği zamanlarda "Bir iftar da benden olsun" sloganıyla başlattığı iftar yemeği geleneğini yaşatmaya çalışıyor.

post

 Ramazan 1443    22.04.2022 14:16:25    Bu İçerik 223 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Mehmet Kırçalı Kız Kur'an kursu Hocası Nazlı Pekdaş Yıldırım, üç yıl önce Ramazan ayında başlattığı evlere iftar yemeği götürme geleneğini bu yıl da Ramazan boyunca dağıttığı iftar yemekleriyle sürdürüyor.

Yıldırım, evlerinden çıkamayan ve muhtaç durumda olan ailelere, "Bir İftar da Benden Olsun." sloganıyla başlattığı iftar yemeklerini ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Yıldırım açıklamasında, "Bir iftar da Benden Olsun" projemizi çok şükür bu yıl da devam ettirdik. Kur'an kursumuzdaki öğrencilerimiz her gün yemek yapıyor. Yapılan bu yemekleri her gün 220 eve ulaştırmaya çalışıyoruz. Saat 14.30 gibi dağıtıma başlıyoruz. Yemeklerimizi iftar saatine kadar dağıtmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizle birlikte iftar açtıktan sonra evlerimize gidiyoruz." dedi.

"Ramazan sürprizi paketlerimiz var"

Özellikle yetim çocukların sevindirilmesi adına iftar yemekleriyle birlikte "Ramazan sürprizi paketleri" hazırladıklarını belirten Pekdaş, "Kur'an kursu öğrencilerimizle birlikte Kadir Gecesi'nde 100 yetim çocuğumuza bu paketleri dağıtacağız. Bugün 170 tavuk dağıttık. Her gün 500 ekmek dağıtıyoruz. Kadir Gecesi'nde farkındalık oluşturma adına 5 litrelik 600 adet yağ hazırladık onları dağıtacağız. Bu sayı Kadir Gecesi'ne kadar bu sayının artmasını bekliyoruz. Bu aralar yağın fiyatında da artış yaşandığından böyle bir şey düşündük. Kadir Gecesi'nde hem ihtiyaç sahibi aileler hem de yetim çocuklarımızı sevindirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

ADIYAMAN-RAMAZAN,İFTAR