Köyde yaşayan çocukların gözüyle Ramazan


​Ramazan ayını büyük bir coşku içerisinde geçirdiklerini dile getiren Adıyamanlı çocuklar, oruç tutabilmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

post

 Ramazan 1443    11.04.2022 14:52:11    Bu İçerik 240 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
Kendilerine henüz farz olmadığı halde Ramazan ayında oruç tutmanın sevinci içerisinde olan çocuklar, rahmet ikliminin heyecanına ortak oluyorlar.

Ramazan ayını ibadet ve Kur'an-ı Kerim ile ihya etmeye çalışan çocuklar,  yılda bir ay kılınan teravih namazını kılmanın verdiği mutluluğu yaşıyorlar.

Köyde yaşayan çocuklar Ramazan ve oruç ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşarak, bu mübarek ayı sevinçle karşıladıklarını belirtti.


"Allah'ın bizden razı olması için ibadet ediyoruz"

3 yıldır oruç tutmanın verdiği mutluluğu yaşadığını belirten Muhammed Talha Bakır, "Köyde oruç tutmak, şehirde oruç tutmaktan daha zor oluyor. Çünkü havalar daha sıcak oluyor. Bu yıl havalar serin geçtiğinden orucumuzu daha rahat tutuyoruz. Oruç çok güzel, bu ayda cüzlerimizi okuyoruz. Ramazan ayı geldiğinde Allah'ın bizlerden razı olması için bu aydaki ibadetlerimizi yapıyoruz. Bizler Allah için ibadet ediyoruz. Bu günleri fırsat bilip kaçırmamak lazımdır." dedi.

"Teravih namazlarına gidiyoruz, cüzlerimizi okuyoruz"

Ramazan ayının güzelliklerle dolu olduğunu ve oruç tuttuğu için mutlu olduğunu belirten Hüseyin Baran Kalay, "Bu sene hava serin olduğu için Ramazan daha kolay ve güzel geçiyor. Sahura kalkıyoruz, teravih namazlarına gidiyoruz, cüzlerimizi okuyoruz, dinliyoruz. Rabbimize karşı ibadetlerimizi yerine getirip, Kur'an-ı Kerim okuyoruz. Arkadaşlarımızla oyunlar oynuyoruz fakat yorulmamaya dikkat ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Oruç tuttuğum için mutlu oluyorum"

Ramazan ayına kavuşmuş olmanın kendileri için büyük bir sevinç olduğunu dile getiren çocuklardan Hacı Yusuf Demirci, "Ramazan ayının gelmiş olmasına çok seviniyorum. Teravih namazına arkadaşlarımla birlikte gidiyorum. Orada eğleniyoruz. Cüzlerimizi okuyoruz. Oruç tuttuğum için mutlu oluyorum." şeklinde konuştu.

"Bire on iyilik kazanıyoruz"

Ramazanda yapılan ibadet ve iyiliklere karşı daha fazla sevap kazanıldığını söyleyen çocuklardan Mustafa Demirci, "Ramazan ayını çok severim. Bu ay çok güzel bir aydır. Allah'a ibadet ederiz. Her gün teravih namazı kılmak için camilere gideriz. Kur'an-ı Kerim okuruz. Oruç tutmak çok güzel bütün arkadaşlarımın da oruç tutmasını tavsiye ederim.  Oruç tutmadığımız zamanlar yaptığımız ibadetlerde bir iyilik kazanırken oruçlu olduğumuz zamanlarda bir iyiliğe karşı on iyilik kazanırız." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

ADIYAMAN-RAMAZAN-ÇOCUKLAR-AKYAZI KÖYÜ