Adıyaman'da Siyer Yarışmasının hediyeleri verilmeye başlandı


Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Adıyaman merkez ve ilçelerinde Siyer Yarışmasında dereceye girerek ödül almaya hak kazanan öğrencilere hediyeleri takdim edilmeye başlandı.

post

 Eğitim    10.04.2022 00:12:58    Bu İçerik 12985 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Adıyaman'da onlarca merkezde gerçekleştirilen "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ödül almanın mutluluğunu yaşamakla beraber en güzel ödülün siyeri okumak olduğunu belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Kahta temsilcisi Mustaf Bozkurt, Kâhta ilçesinde ödül almaya hak kazanan öğrencileri, okuduğu okullarda ziyaret ederek ödüllerini takdim etti.         

"Bütün öğrencilerimiz kazandı"

Siyer Yarışmasına katılan hiç bir öğrencinin yarışmayı kaybetmediğini belirten Kâhta İmam Hatip Ortaokul Müdürü Muhittin Kucak, "Bu yarışmayı düzenledikleri için ve yaptıkları maddi, manevi fedakârlıklardan dolayı Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ediyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını okumak, anlamak, yaşamak günümüz insanı için en büyük ilaçtır. Şuan günümüzün sıkıntılarına, buhranlarına en büyük tedavi Peygamber efendimizin hayatını okumak, anlatmak ve yaşamaktır. Temsilen birkaç öğrencimize ödül verdik ama kitabı okuyan, yarışmaya katılan bütün öğrencilerimiz yarışmayı kazanmışlardır. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.  Bundan sonraki yarışmalara öğrencelerimizi davet etmeye, dâhil etmeye teşvik edeceğiz inşallah." dedi.

"Okulumuz yüzde 90 oranında yarışmaya katıldı"

Narince Ortaokulu öğretmenlerinden Ercan Pamuk, "Özellikle Peygamber Sevdalıları Vakfındaki arkadaşlara teşekkür diyorum. Okulumuz yüzde 90 oranında bir katılımla yarışmaya katıldı ve Türkiye'de derece yaptı. Bu kitapları okuma basit gelebilir ama Efendimizin hayatını anlama, farkındalık oluşturma babında güzel etkinliklerdir. İnşallah devamını dileriz." ifadelerini kullandı.

"Hem Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş olduk hem de ödül aldık"

7'nci sınıf öğrencisi Zeynep İnan yarışmaya katılmanın ve ödül almanın verdiği mutluluğunu yaşadığını belirtti.

İnan, "Öncelikle Peygamber Sevdalıları Vakfına böyle bir yarışma düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Hem Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş olduk hem de ödül aldık. Mutluyum, bundan dolayı Peygamber Sevdalıları Vakfına çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yusuf Naim ve Sümeyra Mamak ise asıl maçlarının Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenmek olduğunu belirterek aldıkları ödüllerinden dolayı Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür etti. (İLKHA)
                           

adıyaman siyer yarışma ödülleri