Vatandaş kadar pazarcı esnafı da şikâyetçi


​​​​​​​Mübarek Ramazan'ı Şerif'in gelişiyle çarşı pazara gelen bereketin yanı sıra zamlarında art arda gelmeye devam etmesi hem pazarcı esnafını hem de vatandaşı rahatsız ediyor.

post

 Ekonomi    03.04.2022 22:12:42    Bu İçerik 10311 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Mübarek Ramazan'ı Şerif'in gelişiyle birlikte çarşı, pazarda indirim ve ucuzluk bekleyen vatandaş elindeki listenin yarısını dahi alamadığını belirtti.

 Pazarda yeşillik satışı yapan esnaflardan Bayram Yaman, "Ramazan ayına girmekle seviniyoruz. Ama her şeyin pahalı olması bizi üzüyor. Bir seyyar satıcı olarak ürünler pahalı olduğu için müşterilerimize satamıyoruz. Tanesi beş lira olan ıspanağın 3 destesini 10 liradan satarak sürümden kazanmaya çalışıyoruz. Her şey gerçekten pahalıdır. Marulun tanesi 15 lira olmuş vicdan lazımdır. Bir marul 15 lira olur mu, bu halk 15 liraya marulu nasıl yiyecek. Ben sattığım için eve götürüyorum ama bu halk 15 liraya bir marul alamaz ki vicdan merhamet lazımdır. Bu ürünleri memlekete pahalı bir şekilde getirenler kendi karlarını düşündüğünden getiriyor." dedi.

 "Ramazan'da biraz daha ucuzluk olmalı"

Tüm sebze ve meyvelere gelen zamlardan dolayı istedikleri gibi alış veriş yapmadıklarını belirten Nadide Yalçın Mübarek Ramazan'ı Şerif dolayısıyla biraz indirim yapılması gerektiğini dile getirdi.

Yalçın, "Fiyatlar çok yüksek artık alacağımızı ve ne yiyeceğimizi bilmiyoruz vallahi. Oruçta biraz fiyatların indirilmesi lazımdır. Günahtır bu insanlara. İstediklerimi alamadım. Sadece soğan ve patates alabildim. Durumumuz bundan ibarettir." ifadelerini kullandı.

"Her şey çok pahalı, alım gücümüz düşmüş"

Emekli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını belirten İkbal Taner, "Her şey çok pahalı, alım gücümüz düşmüş. Beğenmediğimiz yağı 170 liradan aldık. Kuru soğan 5 lira, patlıcan 25 lira olmuş durumda. Tüm ürünlere gelen bu zamlar karşısında ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yakınlarımı iftara çağıramadığımdan yüzüm kara oluyor. Yaşlı iki kişiyiz bir emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Noel ve yılbaşında her şeye indirim, mübarek ayda zam"

Mübarek ayda dahi fırsatçılık yapıldığına değinen Mehmet Canlı, "Ramazan'da fiyatlar biraz daha artıyoruz. Milletimiz biraz fırsatçı olduğu için de bu mübarek ayda da fırsatçılık yapıyor. Müslüman adam bu şekilde yapamaz. Noel ve yılbaşında her şeye indirim olur. Müslümanların bu mübarek ayında da fırsatçılık yapıyorlar. Hanım ve çocukların istediği her şeyi alamdım. İstediklerinin belli bir kısmını aldım." dedi.

"Her şey beş katına çıkmış"

İhtiyarlık maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını belirten Kazım Taner zamlardan şikâyet ederek, "Her şey beş katına çıkmış durumdadır. Bakalım sonumuz nereye varacak. Cenab-ı Allah kendi katında düzeltmese işimiz zor. Bu gidişle insan soğan ekmek dışında bir şeye yiyemeyecek duruma gelecek." ifadelerini kullandı.

Ramazan'ın gelişini sevinçle karşıladıklarını belirten Ercan Altun, "zamlar nedeniyle istediğimiz her şeyi alamıyoruz. Adıyaman'da yaz aylarında domates çok olmasına rağmen yine de fiyatlar yüksek. Bu nedenle geçim sıkıntısı çekiyoruz." dedi. 

(Adıyaman Basın)

adıyaman pazar,ramazan