Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücretin yeniden ele alınmasına ilişkin açıklama


​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yapılacak görüşmeler neticesinde yıl ortasında böyle bir değerlendirme (asgari ücret) gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır." dedi.

post

 Ekonomi    25.03.2022 15:00:54    Bu İçerik 9420 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO zirvesinden dönüşünde uçakta gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı

Rusya-Ukrayna krizine değerlendiren Erdoğan, "Her şeyden önce bu kriz iki hususu gözler önüne serdi. Bunlardan birincisi Avrupa güvenliğinin temel taşı, temel yapısı NATO'dur. Bunu çok açık, net olarak görmüş bulunuyoruz. İkincisi, Türkiye bölgesel güvenliğin temini için vazgeçilmez bir müttefiktir. Gerek ikili görüşmeler gerekse Zirve toplantısı esnasında liderlerin birçoğu bunu dile getirdiler."

Kitle imha silahlarının kullanımını insanlığa karşı işlenmiş suç olarak değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, savaşı sonlandırmak için başından itibaren büyük gayretler ortaya koyduklarını söyledi.

Bugün Zelenski ile bir görüşmesinin olacağını söyleyen Erdoğan,  Putin ile de büyük ihtimalle yine hafta sonu veya hafta başı bir görüşmesinin olabileceğini kaydetti.

Erdoğan, "Bu görüşmelerde de bu NATO'daki görüşmelerin kendileriyle (Putin) bir müzakeresini, değerlendirmesini yapıp, bundan sonraki sürece yönelik 'Artık barış için atılacak adımın mimarı sen olmalısın.' demeliyiz. 'Buna bir onurlu çıkış yap.' demek suretiyle bu işi tatlıya bağlamanın yolunu aramamız lazım." diye konuştu.

Erdoğan, işgal rejimi yöneticisi Herzog'un geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye geldiğini belirterek Bennett'in de Türkiye'ye gelebileceğini ifade etti.

Erdoğan, "Onun da gelişiyle birlikte Türkiye-israil ilişkilerinde yeni bir süreci başlatma durumumuz olabilir. Bunun Filistin meselesine de olumlu yansımaları olacağına inanıyoruz. Burada tabii daha çok Doğu Akdeniz ile ilgili birlikte neler yapabiliriz konusu var. İkili ilişkilerde birlikte atabileceğimiz en önemli adımlardan bir tanesi olarak öyle zannediyorum ki burada yine doğal gaz konusu öne çıkabilir. Bunların değerlendirmeleri için önce Dışişleri Bakanı'mı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'mı taraflar tarih belirledikten sonra israile göndereceğiz. Bu görüşmeleri Dışişleri Bakanı'mızın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'mızın İsrail'de yapacakları çalışmayla başlatmış olacağız." dedi.

Gıda güvenliği konusunda her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen Erdoğan, bugün dünyada gıda güvenliği noktasında birçok ülkede sıkıntının yaşandığına işaret etti.

Erdoğan, "Şu an itibarıyla da önümüzde ramazan var. Ramazan ile birlikte inşallah vatandaşlarımıza en ufak bir sıkıntı, en ufak bir endişe yaşatmayacağız ve huzurlu bir ramazanı halkımızla birlikte yaşayacağız." diye belirtti.

Asgari ücret

Erdoğan, asgari ücretin yeniden ele alınmasına ilişkin şunları kaydetti: "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır." (İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

CUMHURBAŞKANI-ERDOÜAN-ASGARİ ÜCRET-İŞÇİ