Bakan Özer: Yurt dışı bursları için ayrılan bütçe 1 milyar liranın üzerinde


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yurt dışı bursiyerlerinin yüzde 50'den fazlasının son 19 yılda gönderildiğini belirterek, bu yıl program için ayrılan bütçenin 1 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.

post

 Adıyaman    22.03.2022 13:44:14    Bu İçerik 6718 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) Yurt Dışı Bursiyerleri Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri" programı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, programda yaptığı konuşmada "Program, 1929'da başlamasına rağmen aslında son 19 yılda ciddi bir ivme kazandı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2006 yılında '5 yılda 5 bin bursiyer' mottosu bu burs programının çok daha dinamik bir hâle gelmesine önemli bir katkı sağladı ve yüzde 50'nin üzerinde bursiyerimiz,  son 19 yılda yurt dışına gönderildi. 2022 yılında bu burs programı için ayrılan bütçe 1 milyarın üzerinde. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren tüm hükûmetlerde, başarılı bir şekilde hiç ihmal edilmeden ve hiçbir kesintiye uğramadan başarılı bir şekilde devam ettirilen nadir programlardan biri. Bu nedenle ülkemiz için çok değerlisiniz, seçildiğiniz için çok değerlisiniz. Döndüğünüzde de hangi yükseköğretim kurumu, hangi kamu kurumu için gitmişseniz oralarda çok güzel başarı hikâyelerinin ortaya çıkmasına katkılarınız olacak." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

BURS,BAKAN ÖZER