Bakan Bilgin’den asgari ücrete ikinci zam açıklaması


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son günlerde gündemde olan asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmadığını söyledi.

post

 Güncel    22.03.2022 13:32:08    Bu İçerik 2149 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Bakan Bilgin, “Üretim Sürecine Katılım Yeni Bir İstihdam Modeli” programının tanıtım toplantısına katıldı.

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde (ŞSM) düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Bilgin, asgari ücrete ikinci zam yapılacağı iddialarına cevap verdi.

Türkiye tarihinde ilk defa asgari ücretin yüzde 50 oranında artırıldığını belirten Bakan Bilgin, asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmadığını ifade etti.

“Asgari ücret tartışmalarını çok anlamlı bulmuyorum”

Türkiye’nin sosyal devlet olmanın gereğini her alanda yerine getirdiğini belirten Bakan Bilgin, “Bugünlerde de yeniden asgari ücret tartışmaları yapılıyor. Ben bunu çok anlamlı bulmuyorum. Çünkü tarihsel olarak asgari ücrete yaptığımız artış çok önemlidir. Bu üretim sürecinde işçi ve işverenin birlikte sorumluluk almasını da, aldığını da bir gereğini ortaya koymaktadır. Sadece asgari ücret artmamıştır, diğer ücretlerde asgari ücretin artış oranına benzer bir şekilde farklı ülke türlerinde kendiliğinden kademelenmiştir.” dedi.

Türkiye ekonomisi 2021'de yüzde 11 büyüdüğünü ve bu büyümede Gaziantep’in de katkısının olduğunu ifade eden Bilgin, şunları söyledi:

“Bugün içinde bulunduğumuz şartlar enflasyon, dünyanın yaşadığı enflasyon ve savaşın getirdiği bir maliyeti de dikkate alırsak bütün bu üretim zincirlerinde, bunun bir parçası olarak tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlar, bunların oluşturduğu maliyetler var. Unutmayalım bugün Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu ekonomik sorunların büyük bir çoğunluğu dünyada meydana gelen bu değişimin negatif oranlarının, pandeminin getirdiği maliyetlerin bize yansımasıdır. ABD, Avrupa ayağa kalkamıyor. Bütün bu süreçte Türkiye 2021 yılını yüzde 11 büyüyerek başarmıştır.” (İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

bakan,asgari ücret,zam