Görme engeline rağmen Allah'ın kelamını öğretmekten vazgeçmiyor


​Braille Alfabesiyle Allah'ın kelamını öğretme gayretinde olan görme engelli genç, gözleri görmese de parmak uçlarıyla Allah'ın kelamını öğrenmeye ve öğretmeye devam edeceğini belirtti.

post

 Kültür ve Yaşam    16.03.2022 11:18:24    Bu İçerik 3314 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ
Elazığ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan görme engelli Ümit Şahin, insan şükrederse Allah'ın ona her şeyi kolay kılacağını belirterek zorlukları aştığını belirtti.

Adıyaman'da kendilerine yönelik açılan Kur'an kurslarında eğitim gören görme engelli vatandaşalar, Kur'an-ı Kerim'i dokunarak okumaktan büyük bir huzur duyduklarını belirterek bu işe gönül veren Ümit Şahin'e teşekkür etti.

Şahin Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğretmenin önemine değinerek, "Liseden mezun olduktan sonra İstanbul'da aldığım eğitimle hem Türkçe hem de Kur'an-ı Kerim'i Braille alfabesiyle okumayı öğrendim. Daha sonra 2018 'de Abdullah bin Ümmü Mektum Kur'an kursunda Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğretmeye başladım. 2018'den bu yana elhamdülillah yaz ve kış dönemlerinde eğitimlerimiz devam ediyor. Şuana kadar görme engelli 10 öğrencimiz var. Yaz dönemlerinde çocuklarında aramıza katılmasıyla öğrenci sayımız artıyor. Salgından herkes gibi bizde etkilendik. Uzaktan eğitim sürecinde iki öğrencimiz hafızlık eğitimine başladı. Şu an hafızlık eğitimlerine İstanbul'da devam ediyorlar. İnşallah bitirdikleri zaman "ama" da olsalar Kur'an-ı Kerim'in muhafızı olacaklar." dedi.

"Müezzin olmak istiyordum"

Okul yıllarında müezzin olmayı istediğini dile getiren Şahin,  Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğretmenin büyük bir ihtiyaç olduğunu gördüğünde müezzin olmaktan vazgeçtiğini belirtti.

Şahin, "Kur'an-ı Kerim'i Braille alfabesiyle öğrendiğimde bu alanda gerçekten ihtiyaç olduğunun farkına vardım ve bu alanda hizmet vermeye devam etmek istedim. Şuan 4 yıl oldu devam ediyoruz. 19 yaşında Braille alfabesini öğrendim. İlk başladığımda biraz zorlandım ama biraz emek verip çaba sarf edince, merak ta olunca Allah kolaylaştırıyor. Yeter ki Allah'ın kolaylığını görebilelim. Bu anlamda ilk başta biraz zorluklarla karşılaşsam da şuan nimetlerini gördüğümü söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

"Kur'an kursuna ilk girdiğimde beni bir titreme aldı"

Braille alfabesiyle tanışıp Kur'an- Kerim öğrenmeyi kendisi için bir lütuf olarak gören Bahri Tunç (73), "Şehir içi minibüsünde bir bayan bana  'Siz görme engelli misiniz?' diye sordu. Bende evet deyince kendisinin vaize olduğunu belirtti. Bana günümü nasıl geçirdiğim sorunca bende yaptığım bir şey olmadığını söyledim.  Bana görme engellilere yönelik Braille alfabesiyle Kur'an kursu açtıklarını belirterek benimde katılmak isteyip, istemeyeceğimi sorunca ben de kabul ettim. Gidip gelmede sorun yaşayacağımı söyleyince 'Onu da biz hallederiz." dedi. 2019'da burada Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başladım. Buraya gelip kapıdan içeri girdiğim zaman beni bir titreme bir neşe aldı. Çok sevdim, çok güzel oldu. Buradaki arkadaşlarla tanışmak benim için büyük bir mutluluk oldu. Burada zamanımı Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek, dinimi öğrenmekle geçiriyorum. Dualarımı yapıyorum Rabbim istediği yolda yürümeye çalışıyorum. Allah ümit Hoca'dan razı olsun."  şeklinde konuştu.

"Gençler gelip bize katılın"

Günümüz gençliğinin zamanını cep telefonu ve internetle geçirdiğini dile getiren Tunç, "Gençler internet ve telefonla vakit geçirmekten, kahvehanelerde zaman öldürmekten uzak durun. Kur'an kurslarımız açıktır gelin öğrenin. Anne ve babalarınıza itaat edin. Dininizi öğrenin bundan daha iyisi yoktur. Sizi buraya davet ediyoruz buyurun." dedi.

"Görmediğim için kulak zarıyla dua öğreniyorum"

Bayram Tunç (70), "Bir gün ekmek almaya gittiğim sırada bir bayan beni abime benzeterek ne yaptığımı sordu. Ben de o sorduğu kişinin abim olduğunu söyleyince ban ne işle uğraştığımı sordu. bende yeni emekli olduğumu belirttim. Bana Braille Kur'an-ı Kerim öğrettiklerinden bahsetti ve beni davet etti. Bende evde sıkıldığı ve yapacak bir şey olmadığını söyledim. Ben de böyle bir şey arıyorum dedim. Buradaki arkadaşları tanıdım. Görmediğim için kulak zarıyla dua öğreniyorum. Burada Ümit Hoca evde de hanımın yardımıyla birçok duamı öğrendim." ifadelerini kullandı.

Gençlere seslenen Tunç, "Gençler Kahve köşelerinde, telefonla, bilgisayarla, internetle zamanınızı geçirmeyin. Bu insanın elinde kalacak bir şey değildir. Önemli olan dinimizi, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek gelece nesillere bir şeyler aktarabilmektir." şeklinde konuştu. (İLKHA


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

braille,görme engelli geenç,Kur'an-ı Kerim